ANGAJĂRI masive în ARMATĂ 2018. În MApN vor fi deblocate circa 6.400 de posturi, așa cum a anuțat Ministrul Apărării
ANGAJĂRI masive în ARMATĂ 2018. Ministrul Apărării a anunțat că vor fi deblocate circa 6.400 de posturi în MApN
Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a declarat, vineri, la Bistriţa, că vor fi deblocate aproximativ 6.400 de posturi în Armata Română, în baza unui memorandum aprobat săptămâna trecută în Guvern.
„Săptămâna trecută am reuşit să aprobăm în Guvern memorandumul pentru a debloca în jur de 6.400 posturi în Armata Română.
Este vorba de încadrări pe care dorim să le facem în perioada imediat următoare. Sunt funcţii de toate tipurile, de toate categoriile: şi soldaţi, şi subofiţeri, şi maiştri militari, şi ofiţeri. Sunt 400 de posturi de medici pe care dorim să îi încadrăm, în jur de 50 de psihologi pe care dorim să îi încadrăm în Armata Română.
Încercăm într-un termen zic eu relativ scurt să putem încadra aceste funcţii, astfel încât să acoperim un gol destul de mare, lăsat de plecarea anul trecut, în vară, a în jur de 8.000 de oameni din Armata Română”, a spus ministrul.
El a menţionat că luni se va face o analiză la nivelul ministerului în privinţa necesităţilor de personal pe fiecare structură şi că speră ca, prin această măsură, să fie atraşi cât mai mulţi tineri spre cariera militară.
Întrebat despre cei care au părăsit sistemul militar anul trecut, ministrul Mihai Fifor a spus că şi-ar fi dorit ca aceştia să nu plece şi că retribuţia nu ar trebui să primeze pentru militarul român.
„A fost legislaţie, au putut opta pentru plecare. Cine a dorit să facă această opţiune, a făcut-o şi a plecat, nu pot eu explica de ce au luat această decizie. Eu, sincer să fiu, mi-aş fi dorit să nu plece foarte mulţi. Consider că n-ar trebui pentru militarul român totul să se rezume la retribuţie şi nici nu cred că se întâmplă aşa. Cred că marea masă a militarilor români, dacă nu chiar toţi, simt altfel lucrurile decât doar salarial. (…) Vestea bună este că salariile au crescut în Armata Română în medie cu 3,6%”, a precizat Fifor, citat de Agerpres.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri Sărbătoarea de pe 20 decembrie, cunoscută în popor sub denumirea de Ignatul porcilor sau Inătoarea, este închinată Sfântului Ignaţie al Antiohiei şi demonstrează îmbinarea practicilor păgâne cu cele creştine. Sfântul Ignaţie Teoforul, episcop de Antiohia şi martir al Bisericii este unul din […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Curier Județeanacum 10 ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 14 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Actualitateacum 2 ore
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri