Aiudeanul Levente Polgar, în drum spre Cercul Polar, la cel mai dur ultramaraton din lume: Nu mă duc cu teama că o dau în bară
Prima persoană cu dizabilităţi din lume acceptată la 6633 Arctic Ultra, considerată cea mai dură competiţie la nivel mondial, ultramaratonistul aiudean Polgar Levente pleacă astăzi spre Cercul Polar cu convingerea că va termina cursa desfăşurată în condiţii extreme, cu temperaturi cuprinse între minus 30 şi minus 50 de grade Celsius.
„Nu mă duc cu teama că o să o dau în bară sau că nu o să termin cursa”, a declarat vineri, pentru AGERPRES, Polgar Levente.
El a subliniat că obiectivul său este de a duce până la finish competiţia, care anul acesta se desfăşoară, potrivit organizatorilor, pe un traseu mai lung decât la precedentele ediţii, respectiv de 383 de mile.
„Să termin (competiţia – n.r.), să pot reprezenta cu brio România, Invictus şi să revin apoi la proiectele mele de suflet, ‘Aiud Maraton’ şi ‘Zâmbete din viitor'”, a adăugat ultramaratonistul.
Levi, aşa cum îi spun apropiaţii, a menţionat că va pleca sâmbătă, la ora 13,00, spre Canada, acesta întâmpinând pe „ultima sută de metri” unele probleme din cauza costului excedentului de bagaje, respectiv a saniei şi a echipamentului.
El a ţinut să le mulţumească tuturor celor care l-au susţinut. Potrivit lui Levi, printre cei care i-au trimis mesaje de încurajare se află şi fostul premier Dacian Cioloş şi Mihnea Motoc, fost ministru al Apărării.
Singurul sportiv cu dizabilităţi acceptat la cel mai renumit ultramaraton din lume, Polgar Levente, de 37 de ani, şi-a pierdut mâna dreaptă într-un accident de tren la vârsta de 6 ani şi lucrează în construcţii. El va participa la cursa de 383 de mile, echivalentul a 617 kilometri, care va avea loc pe un traseu schimbat faţă de ediţia anterioară.
Levi are la activ două participări, în 2016 şi 2017, la Ultramaratonul Montblanc, în lungime de 170 de kilometri, precum şi la alte competiţii din România. În 2016 a alergat peste 1.100 de kilometri în 14 zile, traversând România de la Jimbolia la Vama Veche. El este şi voluntar Invictus.
6633 Arctic Ultra va debuta vinerea viitoare, în 9 martie, iar printre cei 23 de sportivi care vor participa la cursă se vor afla şi patru români, respectiv Polgar Levente, Florentina Iofcea, care locuieşte în prezent în Canada, hunedoreanul Avram Iancu şi bistriţeanul Tiberiu Uşeriu, câştigătorul ultimelor două ediţii, singurul concurent care a reuşit o astfel de performanţă. În cele nouă ediţii, doar 32 de participanţi au reuşit să ajungă la finish.
Sursa Agerpres
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Sport
CSM Unirea Alba Iulia – Avântul Reghin 1-1 (0-1) | „Alb-negrii”, remiză rușinoasă cu penultima clasată
CSM Unirea Alba Iulia – Avântul Reghin 1-1 (0-1) | „Alb-negrii”, remiză rușinoasă cu penultima clasată CSM Unirea Alba Iulia a remizat rușinos cu Avântul Reghin, penultima clasată, scor 1-1 (0-1), pe „Cetate”, o mare surpriză în Seria 7, egal între echipe aflate la poli opuși ai ierarhiei. O mare dezamăgire pentru gruparea din Cetatea […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 4 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii