Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Măsuri necesare pentru menținerea viabilității drumurilor naționale în sezonul rece, dezbătute în ședința Colegiului Prefectural Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Joi, 22 februarie a.c., cu începere de la ora 10.00, la sala Mihai Viteazul din sediul Instituției Prefectului – județul Alba, s-a desfăşurat şedinţa Colegiului Prefectural al județului Alba, prezidată de prefectul Dănuț-Emil Hălălai.

Ordinea de zi a şedinţei a cuprins următoarele teme: măsuri pentru menținerea viabilității Drumurilor Naționale în sezonul rece;  raport de activitate al Inspectoratului Teritorial de Muncă  Alba, pe anul 2017; planul de acțiuni comune desfășurate de Instituția Prefectului – Județul Alba în colaborare cu serviciile publice deconcentrate și alte instituții publice; diverse; etc.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Secția Drumuri Naționale Alba este subordonată Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Cluj – CNAIR SA București, având ca principal obiect de activitate administrarea, întreținerea și exploatarea infrastructurii rutiere.

Pentru desfășurarea circulației rutiere în condiții de siguranță s-au efectuat reparații la partea carosabilă cu mixtură stocabilă în cantitate de 28 tone pe întreaga rețea de drumuri naționale.

Pe toată durata iernii 2017-2018 nu au avut loc evenimente majore, pe raza SDN Alba neproducându-se evenimente cu pierderea vieții omenești, doar pagube ale autovehiculelor implicate în accidente rutiere.

La finalul prezentării a avut loc o intervenție a domnului Dănuț-Emil Hălălai, prefectul județului Alba, care a  a solicitat  SDN Alba formularea unei adrese pentru a putea interveni la nivelul administrației centrale cu solicitare pentru acordarea de fonduri în vederea reabilitării drumurilor Câmpeni–Buru, Zlatna. S-a insistat pentru plombarea gropilor din carosabil, mai ales în zona Aiud-Teiuș. Prefectul a mai solicitat Inspectoratului de Poliție  Județean Alba să informeze SDN Alba privind starea carosabilului și zonele de drum degradate.

În anul 2017, urmare controalelor efectuate și inclusiv a cercetării evenimentelor din sfera de competență, ITM  Alba a sancționat 266 angajatori, fiind aplicate 439 sancțiuni contravenționale, astfel:408  avertismente, 31 amenzi pecuniare, valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 119.500 lei.

În ceea ce privește activitatea corpului de control Securitate și Sănătate în Muncă, numărul total al controalelor efectuate în anul 2017 de către inspectorii de muncă  a fost de 1628, cu o medie de 136 controale pe luna si o medie de 13,1 controale/luna/inspector, medie care se încadrează în limitele stabilite de către Inspecția Muncii București, respectiv de 10-14 controale/lună realizate de către un inspector de muncă.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Alba conduce evidența registrelor de zilieri eliberate și a zilierilor înscriși în acestea, pe baza aplicației informatice proprii. Registrele de evidentă a zilierilor se eliberează la solicitarea scrisă a beneficiarilor, iar evidența zilierilor se ține prin introducerea lor în programul informatic pe baza registrului pe suport de hârtie depus lunar la sediul inspectoratului de către beneficiari, conform prevederilor Legii nr.52/2011,republicată. Au fost eliberate 724 registre zilieri, iar 2304 unități au depus copie după registrul de zilieri, numărul de zilieri înscriși în registre fiind de 784.769.

La finalul acestei prezentări, prefectul Dănuț – Emil Hălălai  a întrebat dacă nu există cazuri în care zilierii sunt angajați în mod fictiv,  solicitând începerea unei cercetări, cu sprijinul Inspectoratului de Poliție pentru a identifica situațiile în afara legii privind zilierii, la nivelul județului Alba

Prefectul județului Alba a mai solicitat inserarea logo-ului în toate adresele oficiale ale serviciilor publice deconcentrate și convocarea în Colegiul Prefectural al Județului Alba a Inspectoratului de Stat în Construcții și a Registrului Auto Român. De asemenea, prefectul Dănuț – Emil Hălălai a arătat că se impune începerea unei acțiuni de verificare a activității de taximetrie din județul Alba.

Instituția Prefectului – Județul Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024, și-au depus candidatura 7 candidați. Până la data publicării acestui articol, doar 5 au fost validați. Candidaților Nicola Adrian de la Partidul Național […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea