Rămâi conectat

Politică Administrație

Măsuri necesare pentru menținerea viabilității drumurilor naționale în sezonul rece, dezbătute în ședința Colegiului Prefectural Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Joi, 22 februarie a.c., cu începere de la ora 10.00, la sala Mihai Viteazul din sediul Instituției Prefectului – județul Alba, s-a desfăşurat şedinţa Colegiului Prefectural al județului Alba, prezidată de prefectul Dănuț-Emil Hălălai.

Ordinea de zi a şedinţei a cuprins următoarele teme: măsuri pentru menținerea viabilității Drumurilor Naționale în sezonul rece;  raport de activitate al Inspectoratului Teritorial de Muncă  Alba, pe anul 2017; planul de acțiuni comune desfășurate de Instituția Prefectului – Județul Alba în colaborare cu serviciile publice deconcentrate și alte instituții publice; diverse; etc.

Secția Drumuri Naționale Alba este subordonată Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Cluj – CNAIR SA București, având ca principal obiect de activitate administrarea, întreținerea și exploatarea infrastructurii rutiere.

Pentru desfășurarea circulației rutiere în condiții de siguranță s-au efectuat reparații la partea carosabilă cu mixtură stocabilă în cantitate de 28 tone pe întreaga rețea de drumuri naționale.

Pe toată durata iernii 2017-2018 nu au avut loc evenimente majore, pe raza SDN Alba neproducându-se evenimente cu pierderea vieții omenești, doar pagube ale autovehiculelor implicate în accidente rutiere.

La finalul prezentării a avut loc o intervenție a domnului Dănuț-Emil Hălălai, prefectul județului Alba, care a  a solicitat  SDN Alba formularea unei adrese pentru a putea interveni la nivelul administrației centrale cu solicitare pentru acordarea de fonduri în vederea reabilitării drumurilor Câmpeni–Buru, Zlatna. S-a insistat pentru plombarea gropilor din carosabil, mai ales în zona Aiud-Teiuș. Prefectul a mai solicitat Inspectoratului de Poliție  Județean Alba să informeze SDN Alba privind starea carosabilului și zonele de drum degradate.

În anul 2017, urmare controalelor efectuate și inclusiv a cercetării evenimentelor din sfera de competență, ITM  Alba a sancționat 266 angajatori, fiind aplicate 439 sancțiuni contravenționale, astfel:408  avertismente, 31 amenzi pecuniare, valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 119.500 lei.

În ceea ce privește activitatea corpului de control Securitate și Sănătate în Muncă, numărul total al controalelor efectuate în anul 2017 de către inspectorii de muncă  a fost de 1628, cu o medie de 136 controale pe luna si o medie de 13,1 controale/luna/inspector, medie care se încadrează în limitele stabilite de către Inspecția Muncii București, respectiv de 10-14 controale/lună realizate de către un inspector de muncă.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Alba conduce evidența registrelor de zilieri eliberate și a zilierilor înscriși în acestea, pe baza aplicației informatice proprii. Registrele de evidentă a zilierilor se eliberează la solicitarea scrisă a beneficiarilor, iar evidența zilierilor se ține prin introducerea lor în programul informatic pe baza registrului pe suport de hârtie depus lunar la sediul inspectoratului de către beneficiari, conform prevederilor Legii nr.52/2011,republicată. Au fost eliberate 724 registre zilieri, iar 2304 unități au depus copie după registrul de zilieri, numărul de zilieri înscriși în registre fiind de 784.769.

La finalul acestei prezentări, prefectul Dănuț – Emil Hălălai  a întrebat dacă nu există cazuri în care zilierii sunt angajați în mod fictiv,  solicitând începerea unei cercetări, cu sprijinul Inspectoratului de Poliție pentru a identifica situațiile în afara legii privind zilierii, la nivelul județului Alba

Prefectul județului Alba a mai solicitat inserarea logo-ului în toate adresele oficiale ale serviciilor publice deconcentrate și convocarea în Colegiul Prefectural al Județului Alba a Inspectoratului de Stat în Construcții și a Registrului Auto Român. De asemenea, prefectul Dănuț – Emil Hălălai a arătat că se impune începerea unei acțiuni de verificare a activității de taximetrie din județul Alba.

Instituția Prefectului – Județul Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba Deoarece rețeaua existentă nu acoperă întreaga rază a comunei Daia Română, administrația se pregătește de reabilitarea și extinderea rețelei de alimentare cu apă sau apă uzată. Se propune realizarea rețelei de alimentare cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea