Rămâi conectat

Politică Administrație

Măsuri necesare pentru menținerea viabilității drumurilor naționale în sezonul rece, dezbătute în ședința Colegiului Prefectural Alba

Publicat

în

Joi, 22 februarie a.c., cu începere de la ora 10.00, la sala Mihai Viteazul din sediul Instituției Prefectului – județul Alba, s-a desfăşurat şedinţa Colegiului Prefectural al județului Alba, prezidată de prefectul Dănuț-Emil Hălălai.

Ordinea de zi a şedinţei a cuprins următoarele teme: măsuri pentru menținerea viabilității Drumurilor Naționale în sezonul rece;  raport de activitate al Inspectoratului Teritorial de Muncă  Alba, pe anul 2017; planul de acțiuni comune desfășurate de Instituția Prefectului – Județul Alba în colaborare cu serviciile publice deconcentrate și alte instituții publice; diverse; etc.

Secția Drumuri Naționale Alba este subordonată Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Cluj – CNAIR SA București, având ca principal obiect de activitate administrarea, întreținerea și exploatarea infrastructurii rutiere.

Elit - Gustul Desăvârșit

Pentru desfășurarea circulației rutiere în condiții de siguranță s-au efectuat reparații la partea carosabilă cu mixtură stocabilă în cantitate de 28 tone pe întreaga rețea de drumuri naționale.

Pe toată durata iernii 2017-2018 nu au avut loc evenimente majore, pe raza SDN Alba neproducându-se evenimente cu pierderea vieții omenești, doar pagube ale autovehiculelor implicate în accidente rutiere.

La finalul prezentării a avut loc o intervenție a domnului Dănuț-Emil Hălălai, prefectul județului Alba, care a  a solicitat  SDN Alba formularea unei adrese pentru a putea interveni la nivelul administrației centrale cu solicitare pentru acordarea de fonduri în vederea reabilitării drumurilor Câmpeni–Buru, Zlatna. S-a insistat pentru plombarea gropilor din carosabil, mai ales în zona Aiud-Teiuș. Prefectul a mai solicitat Inspectoratului de Poliție  Județean Alba să informeze SDN Alba privind starea carosabilului și zonele de drum degradate.

În anul 2017, urmare controalelor efectuate și inclusiv a cercetării evenimentelor din sfera de competență, ITM  Alba a sancționat 266 angajatori, fiind aplicate 439 sancțiuni contravenționale, astfel:408  avertismente, 31 amenzi pecuniare, valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 119.500 lei.

În ceea ce privește activitatea corpului de control Securitate și Sănătate în Muncă, numărul total al controalelor efectuate în anul 2017 de către inspectorii de muncă  a fost de 1628, cu o medie de 136 controale pe luna si o medie de 13,1 controale/luna/inspector, medie care se încadrează în limitele stabilite de către Inspecția Muncii București, respectiv de 10-14 controale/lună realizate de către un inspector de muncă.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Alba conduce evidența registrelor de zilieri eliberate și a zilierilor înscriși în acestea, pe baza aplicației informatice proprii. Registrele de evidentă a zilierilor se eliberează la solicitarea scrisă a beneficiarilor, iar evidența zilierilor se ține prin introducerea lor în programul informatic pe baza registrului pe suport de hârtie depus lunar la sediul inspectoratului de către beneficiari, conform prevederilor Legii nr.52/2011,republicată. Au fost eliberate 724 registre zilieri, iar 2304 unități au depus copie după registrul de zilieri, numărul de zilieri înscriși în registre fiind de 784.769.

La finalul acestei prezentări, prefectul Dănuț – Emil Hălălai  a întrebat dacă nu există cazuri în care zilierii sunt angajați în mod fictiv,  solicitând începerea unei cercetări, cu sprijinul Inspectoratului de Poliție pentru a identifica situațiile în afara legii privind zilierii, la nivelul județului Alba

Prefectul județului Alba a mai solicitat inserarea logo-ului în toate adresele oficiale ale serviciilor publice deconcentrate și convocarea în Colegiul Prefectural al Județului Alba a Inspectoratului de Stat în Construcții și a Registrului Auto Român. De asemenea, prefectul Dănuț – Emil Hălălai a arătat că se impune începerea unei acțiuni de verificare a activității de taximetrie din județul Alba.

Instituția Prefectului – Județul Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| PSD susține Cupru Min Abrud! 43 de milioane de lei pentru investiții și susținerea producției!

Publicat

în

Comunicat de presă| PSD susține Cupru Min Abrud! 43 de milioane de lei pentru investiții și susținerea producției!

În ședința de astăzi, Guvernul a aprobat Memorandumul inițiat de Ministerul Economiei, prin care Cupru Min Abrud să beneficieze de un procent de 50% vărsăminte la bugetul de stat, reprezentând dividende din profitul realizat în anul 2021, pentru a asigura sursa proprie de finanţare a investiţiilor şi de susţinere a producţiei. Astfel, 43 de milioane de lei vor fi alocate pentru optimizarea proceselor de producție și pentru obținerea unui concentrat de cupru de calitate mai bună.

Ministrul Economiei, social-democratul Florin Spătaru, se ține de cuvânt și așa cum a promis a promovat Memorandumul pentru repartizarea a 50% din profitul Cupru Min pentru susținerea producției și a investițiilor de care are nevoie compania.

În calitate de parlamentar al județului Alba voi susține solicitările și necesitățile oamenilor de aici și voi fi mereu alături de ei. La ambele vizite ale ministrului PSD, Florin Spătaru, am promis că vom fi alături de angajați, de companie și de comunitățile locale.

Elit - Gustul Desăvârșit

Prin promovarea Memorandumului a fost aprobată o derogare de la OG nr. 64/2001 care prevede ca societățile și companiile cu capital majoritar sau integral de stat să verse 90% din profitul pe 2021 la bugetul de stat. Prin prezentul act normativ, Guvernul a aprobat ca Societatea Cupru Min SA să verse un procent mai mic de 90%, dar nu mai puțin de 50% din profitul companiei către bugetul de stat.

Ministerul Economiei a anunțat că Planul de management al Cupru Min prevede o serie de proiecte de investiții, precum lucrări de supraînălțare baraj iaz decantare Valea Șesei de la cota 705 mdM la cota 710 mdM, proiectarea, achiziția, montajul și punerea în funcțiune a unei linii noi de flotație care să prelucreze o cantitate de cca 500-600 t/h, cu o eficiență tehnologică de minim 82% și achiziție de utilaje de mare capacitate pentru exploatarea carierei de cupru.

Deputat PSD Alba, Tuhuț Radu-Marcel


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Premierul Nicolae Ciucă anunță memorandumul prin care CupruMin are banii necesari pentru investiții și locuri de muncă: Ce lucrări vor fi finanțate

Publicat

în

Premierul Nicolae Ciuca anunța memorandumul prin care CupruMin are banii necesari pentru investitii și locuri de munca: Ce lucrări vor fi finanțate

Premierul Nicolae Ciucă se ține de cuvânt. Azi, domnia sa a informat că guvernul a aprobat Memorandumul pentru repartizarea a 50% din profitul societății din Apuseni.

Suma rezultă din profitul realizat în anul 2021, pentru a asigura sursa proprie de finanţare a investiţiilor şi de susţinere a producţiei. Guvernul a acordat această derogare în cazul Cuprumim, urmare a vizitei premierului Nicolae Ciucă în Apuseni, ocazie cu care managementul companiei, președintele CJ Alba, Ion Dumitrel și vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Roman, au insistat pe nevoia de retehnologizare, ceea ce înseamnă locuri de muncă noi și creșterea producției. În cazul altor companii cu capital de stat, 90% din profit a fost direcționat spre bugetul de stat.

Elit - Gustul Desăvârșit

Din acești bani vor fi finanțate: lucrări de supraînălțare baraj iaz decantare Valea Șesei, achiziția, montajul și punerea în funcțiune a unei linii noi de flotație care să prelucreze o cantitate de cca 500-600 t/h, cu o eficiență tehnologică de minim 82% și achiziție de utilaje de mare capacitate pentru exploatarea carierei de cupru.

Ing. Tiberiu Rațiu, director general CupruMin


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu (deputat USR): „Performanța” Guvernului PNL-PSD-UDMR: A ratat prima tranșă din PNRR și riscă să piardă miliarde de euro

Publicat

în

Beniamin Todosiu (deputat USR): „Performanța” Guvernului PNL-PSD- UDMR: A ratat prima tranșă din PNRR și riscă să piardă miliarde de euro

Guvernul PNL-PSD-UDMR își demonstrează tot mai mult incompetența, iar activitatea dezastruoasă a Coaliției Sărăciei riscă să coste România miliarde de euro, bani europeni.

Cea mai nouă „performanță” a Executivului condus de generalul Ciucă este RATAREA primei tranșe din Planul Național de Redresare și Reziliență. Comisia Europeană a anunțat oficial că prima cerere de plată, depusă de România pentru PNRR, în valoare de 2,6 miliarde de euro, NU VA FI APROBATĂ, iar evaluarea a fost prelungită până în luna septembrie. Guvernul spera ca această primă transă să intre până la finalul lunii iulie, ceea ce ar fi fost o gură de oxigen pentru economia românească aflată în criză.

Cu alte cuvinte, Guvernul PNL-PSD-UDMR dă încă o dovadă de amatorism și delăsare, pentru că nu își îndeplinește jaloanele impuse pentru prima tranșă de fonduri europene. Situația este îngrijorătoare, deoarece aceste jaloane erau cele mai simple impuse în Planul Național de Redresare și Reziliență, iar, dacă PNL și PSD s-au încurcat la acestea, devine dramatic pentru celelalte seturi de jaloane.

Elit - Gustul Desăvârșit

Anul acesta, din PNRR, România ar fi putut primi în jur de 10 miliarde de euro, bani care ar fi putut intra în investiții, în condițiile în care economia țării e sufocată de deficitul bugetar și de inflație.

Situația este cu atât mai gravă cu cât Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene susține că această amânare vine la solicitarea Guvernului României și nu a Comisiei Europene, pentru că în regulament nu există posibilitatea ca Bruxelles-ul să ceară o asemenea amânare. E mai mult decât o dovadă că Guvernul nu și-a făcut treaba și România riscă să piardă o mare parte din banii alocați ca stat membru pentru redresare și reziliență. Această amânare pune în pericol și cea de-a doua cerere de plată pe care, potrivit regulamentului, România o poate depune în decursul acestui an.

Ce face în acest timp Guvernul PNL-PSD-UDMR? Cum îi stă bine unui guvern mafiot, pregătește un nou tun din banii publici. După ce a crescut taxele, e timpul să sifoneze noii bani care se adună la buget.

Guvernul Ciucă a aprobat recent o nouă schemă de ajutor de stat în valoare de 300 de milioane de euro pe care îi vor aloca către 30 de firme. Acești bani nu provin din surse externe, de la Uniunea Europeană, ci sunt 100% din taxele și impozitele românilor. Probabil că, în culisele celor trei partide politice, au fost și alese deja cele 30 de firme norocoase, care vor primi ajutorul de stat. Vor fi, ca de fiecare dată, firmele băieților deștepți, înșurubați politic și care cotizează la pușculițele de partid.

Beniamin Todosiu

Deputat USR de Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare