O cântăreață originară din Sebeș a câștigat semifinala Eurovision România și concurează pentru un bilet spre Lisabona
Claudia Andas, TIRI şi Feli au câştigat semifinala Eurovision România din Salina Turda și participă în 25 februarie, la București, în ultimul act al selecției naționale, potrivit tvr.ro. Publicul este singurul care va alege reprezentantul României pentru scena din Lisabona, dintre cele 15 piese rămase în concurs.
Feli Donose, născută în 15 iunie 1986, în municipiul Sebeș, este cunoscută mai bine sub numele de scenă Fely sau Feli. Ea este o cântăreață și compozitoare română care a devenit cunoscută odată cu participarea la emisiunea-concurs Vocea României în anul 2012.
Despre melodia pe care o interpretează la Eurovision România („Bună De Iubit”), Feli mărturiseşte: „Mă bucur de această experienţă muzicală şi pentru că am cântat una dintre piesele mele de suflet – Bună de iubit – de pe primul meu album “Eu sunt Feli”. ‚Bună de iubit’ este de fapt o aducere aminte pentru atunci când îţi pierzi încrederea în tine, să ştii că MERIŢI să te iubeşti un pic mai mult! Piesa este ca o declaraţie de independenţă a femeilor asumate şi libere, care vor şi pot să facă orice îşi propun. Mulţumesc pentru sutele de mesaje de susţinere pe care le-am primit de la voi. E frumos să simţi că eşti numai ‚Bună de iubit’!:) ”, a mai declarat Feli, la finalul show-ului.
Marea finală va avea loc la Bucureşti, în Sala Polivalentă, pe 25 februarie. În ultimul act al selecţiei naţionale, publicul este singurul care va alege reprezentantul României pentru scena din Lisabona, dintre cele 15 piese rămase în concurs.
Sub sloganul „All aboard”, Eurovision Song Contest 2018 va aduce, pe scena din Lisabona, reprezentanţii celor 42 de ţări înscrise în competiţie: Albania, Armenia, Australia, Austria, Azerbaidjan, Belarus, Belgia, Bulgaria, Croaţia, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Georgia, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Moldova, Muntenegru, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Rusia, San Marino, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveţia, Ucraina, Marea Britanie. Concursul va avea loc la Lisabona, cu semifinalele pe 8 şi 10 mai şi finala pe 12 mai.
Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, timp de 60 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.
Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.
Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este Tornero, interpretată de Mihai Trăistariu.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Monden-Clubbing
FOTO VIDEO | Mario Popa și Alessia Păcurar, desemnați Miss și Mister la Balul Bobocilor 2024 la Liceul cu Program Sportiv din Alba Iulia. Aceeași pereche, votată și Miss și Mister Unirea
Mario Popa și Alessia Păcurar, desemnați Miss și Mister la Balul Bobocilor 2024 la Liceul cu Program Sportiv din Alba Iulia Balul Bobocilor de la Liceul cu Program Sportiv din Alba Iulia, eveniment mult așteptat de toată lumea, s-a desfășurat vineri, 22 noiembrie 2024, la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia. Organizatorii au […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 21 de ore
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
-
Opinii - Comentariiacum o zi
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii