Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Chirurgia oftalmologică implică inovaţie tehnică, dar şi înalt profesionalism. Cele mai performante tomografe oculare din lume, acum la Clinica Opticline – dr. Teodor Holhoş din Alba Iulia

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Chirurgia oftalmologică implică inovaţie tehnică, dar şi înalt profesionalism. Cele mai performante tomografe oculare din lume, acum la Clinica Opticline – dr. Teodor Holhoş din Alba Iulia.

Aparatura şi echipamentele de înaltă precizie fac posibile cele mai complexe operaţii oculare în chirurgia oftalmologică, alături, bineînţeles, de experienţa medicului de specialitate. În cazul de faţă vorbim despre singura clinică privată de chirugie oftalmologică din Alba Iulia, Clinica Opticline – dr. Teodor Holhoş.

Încă de la deschidere, dr. Teodor Holhoş şi-a propus să ofere întotdeauna pacienţilor cele mai performante echipamente, pentru ca intervenţiile şi investigaţiile să fie la cel mai înalt nivel de calitate. Anul acesta, clinica se mândreşte cu aparate noi, ultraperformante, cum este tomograful ocular Optopol, cel mai rapid din lume, cu 110.000 de scanări pe secundă. Anul trecut a fost deschisă o a doua clinică Opticline la Turda, unde până la finalul lui 2017, au fost deja efectuate câteva sute de intervenţii. Pe lângă o serie de operaţii de mare precizie care se pot realiza în cele două clinici, Opticline pune la dispoziţia pacienţilor şi un număr mare de investigaţii de specialitate, o parte dintre acestea fiind necesare înaintea operaţiilor oculare.

Cu câteva mii de operaţii la activ, dr. Teodor Holhoş se poate lăuda cu un record de 60 de operaţii realizate într-o singură zi. Intervenţiile cele mai solicitate sunt operaţiile Laser de reducere a dioptriilor, cele de cataractă şi operaţiile de retină. Astfel, în ultimii 2 ani, în clinicile Opticline din Alba Iulia şi Turda au fost efectuate peste 3.000 de operaţii de cataractă şi 500 de operaţii laser. Doar în 2017 au fost realizate peste 2.000 de intervenţii în total (cataractă, laser, glaucom, retină), toate fiind realizate cu succes.

În clinicile Opticline se pot efectua şi câteva intervenţii cu un grad ridicat de dificultate, care se realizează doar în centrele de specialitate din marile oraşe. Printre acestea se numără operaţia de dezlipire de retină sau intervenţiile care ţin de chirurgia vitreoretiniană. “Ne bucurăm să putem reda vederea pacienţilor noştri. Sunt foarte multe persoane care suferă din cauza scăderii acuităţii vizuale într-un grad mai ridicat sau mai redus, însă putem spune cu bucurie că peste 95% dintre cazuri sunt rezolvabile. Sunt şi cazuri foarte grave, unde reuşim să redăm doar o parte a vederii, dar chiar şi aşa, pacientul reuşeşte să vadă ceva mai bine decât înainte. Lista de programări se întinde uneori pe câteva săptămâni, dar facem tot posibilul să ajutăm cât mai mulţi pacienţi într-un timp scurt”, spune dr. Teodor Holhoş.

Feedback-ul primit din partea pacienţilor este unul pozitiv, serviciile clinicii fiind printre cele mai recomandate, mai ales în rândul pacienţilor de vârsta a treia. În câteva minute, fără internare şi cu o minimă perioadă de recuperare, dr. Holhoş reuşeşte să redea vederea pacienţilor săi, mulţi dintre aceştia confruntându-se cu probleme de vedere de multă vreme.

Printre investigaţiile de specialitate care se pot realiza la Opticline se numără tomografia de nerv optic sau de retină, pahimetria corneană, biometria, ecografia, câmp vizual computerizat cu posibilitatea determinării stadiului şi ratei de progresie a glaucomului, angiofluorografie şi Plusoptix pentru copii (dispozitiv pentru evaluarea dioptriilor, fără picături, la copii cu vârsta mai mare de 6 luni). Pe lângă clinicile de specialitate, reţeaua Opticline mai numără 6 cabinete de optică medicală, în Alba Iulia, Cugir, Blaj, Abrud, Sebeş şi, cel mai recent, la Aiud.

Numărul pacienţilor care au trecut pragul cabinetelor Opticline depăşeşte cifra de 25.000, aceasta dovedind importanţa serviciilor şi produselor de calitate la preţuri accesibile publicului larg. În municipiul Alba Iulia, Clinica Opticline se află în apropierea magazinului Lidl.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Minivacanță de Paște 2024: Șase zile libere pentru români. Ce a anunțat Ministerul Muncii

Bogdan Ilea

Publicat

în

Minivacanță de Paște 2024: Șase zile libere pentru români. Ce a anunțat Ministerul Muncii Ministerul Muncii a oficializat că mini-vacanța de Paște va fi de 6 zile pentru români și în acest an. Această decizie a fost luată pentru a crea o „punte” între 1 mai și sărbătorile pascale. Citește și: Mesaje de Paste fericit […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea