Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Un scandal pornit de la un câine s-a finalizat cu un dosar penal și trei condamnări penale în justiție

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un scandal pornit de la un câine s-a finalizat cu un dosar penal și trei condamnări penale în justiție.

Un scandal produs între vecini în satul Straja s-a finalizat după mai bine de doi ani cu trei condamnări penale decise în justiție. Trei inculpați au fost judecați pentru infracțiuni săvârșite cu violență, unul dintre aceștia fiind condamnat la închisoare cu suspendare, iar ceilalți doi, tată și fiu, au primit amendă penală. Aceștia din urmă au fost trimiși în judecată și pentru lipsire de libertate în mod ilegal, dar, în final, Curtea de Apel i-a achitat pentru această infracțiune.

Hotărârea definitivă a fost pronunțată de instanța din Alba Iulia în 14 februarie 2018. Inculpatul Constantin U. a primit pedeapsa de 1 an şi 1 lună de închisoare cu suspendare pe un termen de supraveghere de 2 ani, pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice și amenințare. Ceilalți doi inculpați, Ioan S. și Ioan Sorin S. au fost condamnați fiecare la câte 1.800 de lei amendă, cu amânarea aplicării pe o perioadă de 2 ani, pentru infracțiunea de lovire și alte violențe.

Scandalul a avut loc în 23 septembrie 2015. Inculpatul Constantin U., având o alcoolemie de 1,10 grame la mie alcool pur în litrul de sânge la prima probă, respectiv 0.95 grame la mie la a doua probă, a condus pe drumul public din localitatea Straja un autoturism, până în dreptul unui imobil unde s-a întâlnit cu Ioan Sorin S., care i-a aplicat acestuia o lovitură cu pumnul la nivelul feței. Între cei doi au existat discuții în contradictoriu cu privire la un câine al primului inculpat.

”Imediat, inculpatul C. U. a încercat să-l lovească pe S. S. I. cu autoturismul, îndreptându-se în viteză spre acesta, însă victima a reușit să evite contactul. Inculpatul C. U. nu a abandonat hotărârea infracțională, sens în care a revenit în același loc, a amenințat că-l omoară, îndreptându-se spre acesta cu un topor, moment în care, în apărarea lui S. S. I. a intervenit tatăl său, inculpatul S. I., iar împreună cu fiul său, l-au lovit cu o bâtă, precum și cu picioarele și pumnii pe U. C., apoi l-au legat cu o frânghie de mâini și de picioare, până la sosirea ambulanței”, se afirmă în motivarea deciziei luate de instanța de judecată.

În timpul anchetei și al procesului au fost audiați mai mulți martori care au confirmat starea de fapt reținută în dosarul penal. Constantin U. a negat că a consumat băuturi alcoolice.

”Inculpatul a negat că ar fi consumat alcool în ziua respectivă, motivând că a ajuns în stare de ebrietate deoarece inculpații S. I. și S. I. S. i-ar fi turnat alcool pe gură, în timp ce el era imobilizat în dreptul locuinței acestora. Declarațiile inculpatului sub acest aspect urmează a fi înlăturate deoarece nu mai sunt susținute de alte mijloace de probă, totodată fiind infirmate de Buletinul de analiză toxicologică, precum și de declarațiile martorului A. I. care a arătat că inculpatul a consumat țuică în acea zi, precum și din susținerile celorlalți martori care l-au perceput pe inculpat ca fiind beat”, se mai susține în motivare.

Cei trei au mai fost obligați să plătească cheltuieli de judecată, în timp ce inculpații tată și fiu mai trebuie să achite Spitalului Județean Alba cheltuieli de spitalizare de peste 6.200 de lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

6 mai 2024: ,,Statu’ la vase în Lunea Paștelui”, la Șugag. Obicei tradițional străvechi ce reunește atât sărbătoarea întemeierii unei familii, cât și sărbătorirea Sfintei Învieri a Domnului

Ziarul Unirea

Publicat

în

6 mai 2024: ,,Statu’ la vase în Lunea Paștelui”, la Șugag. Obicei tradițional străvechi ce reunește atât sărbătoarea întemeierii unei familii, cât și sărbătorirea Sfintei Învieri a Domnului Consiliul Județean Alba și Centrul de Cultură ,,Augustin Bena”, în parteneriat cu Primăria Comunei Șugag și Biserica Ortodoxă Șugag, organizează la Șugag o nouă ediție a obiceiului […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea