Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Simona Halep, calificare fabuloasă în finala Australian Open!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Simona Halep a ajuns pentru prima dată în carieră în finala Australian Open, după un meci de senzaţie, dramatic, în penultimul act, cu Angelique Kerber, pe care a depăşit-o în trei seturi.

Numărul unu mondial în clasamentul WTA, Halep este la a treia finală de Grand Slam, după cele disputate la Roland Garros în 2014 şi 2017

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Românca a jucat ca o adevărată campioană, câştigând un meci dramatic, pe muchie de cuţit, îmvingând-o pe pe Angelique Kerber, locul 16 WTA, scor 6-3, 4-6, 9-7.  Va juca sâmbătă dimineață cu daneza Caroline Wozniacki, care a trecut de Elise Mertens, având şansa să îşi treacă în palmares cel mai important trofeu al carierei.

Halep a reuşit o victorie impresionantă în semifinalele de la Australian Open. Sportiva noastră a trecut, la capătul unui meci epuizant, cu multe momente în care tensiunea a atins cote uriaşe.

După ce adversara a salvat două mingi de meci, Simona a salvat apoi două mingi de meci şi a reuşit să câştige cu 9-7 în decisiv. În finală, o aşteaptă Caroline Wozniacki, locul 2 WTA, într-un meci cu două mize uriaşe: un trofeu de Grand Slam şi fotoliul de lider mondial.

Pur şi simplu prea bună, a fost comentariul postat pe Twitter de cei de la Australian Open, alături de imaginile cu bucuria Simonei, de la finalul partidei.

Halep a făcut unul dintre cele mai bune meciuri ale carierei şi s-a impus dramatic după două ore şi 20 de minute, salvând şi două mingi de meci.

Pentru Halep (26 ani) este a treia finală de Grand Slam a carierei, după cele două pierdute la Roland Garros, în 2014 şi 2017. Halep nu trecuse până anul acesta de sferturi la Melbourne, iar la ediţiile din 2016 şi 2017 a pierdut în primul tur. Românca mai are în palmares semifinale la Wimbledon (2014) şi US Open (2015).

În finală la Melbourne, Halep o va înfrunta pe daneza Caroline Wozniacki, numărul doi mondial, care a trecut joi de belgianca Elise Mertens, cu 6-3, 7-6 (7/2). Câştigătoarea va ocupa luni locul 1 în clasamentul WTA.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 4: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” Macarie (Adu Academy Șona)

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Sâmbăta Mare, Liga 4, etapa a 25-a: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica, cu „careu” Mihu (4 reușite)! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” (5 goluri) Macarie (Adu Academy Șona) *Limbenii Limba – Performanța Ighiu 1-0 (1-0). Victorie prețioasă a nou-promovatei, împotriva unui oponent cu pretenții la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea