Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Redirecționează 2% din impozitul pe venit către Asociația SM Speromax Alba, care ajută pacienții cu scleroză multiplă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Implicarea comunității în activitățile desfășurate de către Asociația SM Speromax Alba este esențială pentru îndeplinirea obiectivelor stabilite și dezvoltarea serviciilor de care beneficiază bolnavii de scleroză multiplă din județ. Astfel, cei care doresc să vină în sprijinul demersurilor asociației pot redirecționa 2% din impozitul pe venit către SM Speromax Alba.

Contribuabilii, persoane fizice, care au obţinut venituri în mod legal din salarii, drepturi de autor sau orice alte surse, pot şi în anul 2018 să directioneze spre ONG-uri 2% din impozitul de venitul obţinut in 2017. Aceștia vor avea de completat formularul 230 (pentru veniturile obţinute din salarii) sau, după caz, formularul 200 (pentru venituri din alte surse, cum ar fi drepturi de autor, chirii, activităţi agricole etc.) şi să îl depună la administraţia financiară de care aparţine și/sau la sediul Asociației SM Speromax Alba, în Alba Iulia, strada Gladiolelor, nr. 3A.

Instrucțiuni cu privire la completarea formularelor puteți găsi pe site-ul www.smalba.ro/doneaza-2/.

Ce înseamnă, pe scurt, această direcţionare a 2% din impozitul datorat şi ce implică aceasta:

  • este vorba de o opţiune, nu de o obligaţie;
  • este vorba de 2% din impozitul din venit datorat statului, nu din întregul venit;
  • beneficiarii celor 2% sunt organizaţii non-guvernamentale, fundaţii, asociaţii, organizaţii non-profit
  • libertatea de a alege beneficiarul revine contribuabilului exclusiv, astfel că acesta poate opta pentru direcţionarea către domeniul în care îşi desfăşoară activitatea, către organizaţii locale de serviciile cărora beneficiază sau către orice altă organizaţie doreşte;
  • reprezintă un mecanism fiscal transparent şi eficace de direcţionare a banilor publici către entităţi non-profit;
  • nu este vorba de o plata suplimentară, este vorba de o direcţionare a sumelor pe care oricum contribuabilul le plăteşte la stat, având avantajul deciziei asupra beneficiarului;
  • opţiunea direcţionării este valabilă numai pentru un singur beneficiar, entitate non-profit.

De-a lungul celor 10 de activitate, SM Speromax Alba a reușit să implementeze o serie de proiecte menite să ducă la creșterea calității vieții persoanelor diagnosticate cu scleroză multiplă, din județul Alba.

Lunar, angajații și voluntarii asociației efectuează vizite la domiciliile pacienților pentru a le oferi consiliere psihologică, ședințe de kinetoterapie și terapie Bowen, absolut necesare pentru acești bolnavi, cu diferite grade de invalididate.

Pe lângă toate acestea, SM Speromax Alba a reușit să dezvolte spiritul voluntariatului în rândul tinerilor din Alba Iulia. Doar în anul 2017, asociația aproape și-a triplat numărul voluntarilor care își dedică o parte din timpul liber pentru sprijinirea semenilor aflați în suferință.

Meritele SM Speromax Alba au fost recunoscute, de-a lungul anilor, la nivel national, prin premiile acordate pentru activitățile și proiectele derulate.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

10-11 mai 2024: Campanie de sterilizare GRATUITĂ a câinilor la Cugir. Cum se fac programări

Ziarul Unirea

Publicat

în

10-11 mai 2024: Campanie de sterilizare GRATUITĂ a câinilor la Cugir. Cum se fac programări Primăria orașului Cugir organizează în zilele de 10 și 11 mai o campanie de sterilizare gratuită a câinilor de pe raza localității.  Citește și: Primăria Cugir concesionează Serviciul Public de gestionare a câinilor fără stăpân: Licitația de peste jumătate de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea