Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Miercuri, examen european în CEWL | Basket Zabiny Brno – CSU Alba Iulia, ultima confruntare din Grupa A

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Miercuri, la ora 19.00 (ora României), CSU Alba Iulia susţine ultimul joc în cadrul Grupei A din Liga Europei Centrale, în Cehia, cu Basket Zabiny Brno, miza fiind accederea în Final Four-ul întrecerii continentale. Pentru a obţine calificarea, formaţia din Cetatea Marii Uniri este obligată să nu piardă la o diferenţă mai mare de 19 puncte, în tur, în Sala Universităţii „1 Decembrie 1918” scorul fiind 79-60. Gruparea albaiuliană are în faţă o deplasare de peste 1650 de kilometri (dus-întors), efectivul fiind de 10 jucătoare (au rămas acasă Tania Agache şi Alexandra Bobar). În acest moment, în ierarhia grupei, CSU Alba Iulia se plasează pe locul secund, cu 8 puncte (3 succese şi două înfrângeri), iar oponenta se situează pe poziţia a treia, cu 7 puncte (două victorii şi trei înfrângeri).

Gruparea din Cehia mizează pe un lot alcătuit în proporţie covârşitoare din baschetbaliste autohtone, foarte tinere, plus două „straniere”: Tea Buzov (Croaţia) şi Whitney Bays (USA), situându-se la mijlocul clasamentului în ZBL (locul şase, cu 24 de puncte). Şansele de calificare sunt în proporţie covârşitoare de partea CSU Alba Iulia, care însă traversează o criză majoră în 2018. Sub comanda spaniolului Manuel Rodriguez s-au înregistrat 4 înfrângeri succesive în Liga Naţională de Baschet Feminin, unicul succes din 2018 fiind cu Olimpia Braşov, în Liga Europei Centrale (91-90, după trei reprize de prelungiri). Programul condensat aduce pentru „alb-albastre”, după revenirea în ţară, un alt joc extrem de important, sâmbătă, 27 ianuarie, acasă, cu ICIM Arad, contracandidata la play-off.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

LPS Sebeș, eliminată în sferturile de finală la Under 17, după 2-6 cu SCM Zalău!

Dan HENEGAR

Publicat

în

LPS Sebeș a fost eliminată în sferturile de finală ale Campionatului Under 17, după eșecul drastic din deplasare cu SCM Zalău, scor 2-6 (0-3). Vizitatorii conduși de Doru Oancea au fost copleșiți de miza jocului eliminatoriu. emoțiile și-au spus din plin cuvântul și după un sfert de oră gazdele aveau avantaj de 3 goluri. Zarurile […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea