// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Miercuri, examen european în CEWL | Basket Zabiny Brno – CSU Alba Iulia, ultima confruntare din Grupa A

Miercuri, la ora 19.00 (ora României), CSU Alba Iulia susţine ultimul joc în cadrul Grupei A din Liga Europei Centrale, în Cehia, cu Basket Zabiny Brno, miza fiind accederea în Final Four-ul întrecerii continentale. Pentru a obţine calificarea, formaţia din Cetatea Marii Uniri este obligată să nu piardă la o diferenţă mai mare de 19 puncte, în tur, în Sala Universităţii „1 Decembrie 1918” scorul fiind 79-60. Gruparea albaiuliană are în faţă o deplasare de peste 1650 de kilometri (dus-întors), efectivul fiind de 10 jucătoare (au rămas acasă Tania Agache şi Alexandra Bobar). În acest moment, în ierarhia grupei, CSU Alba Iulia se plasează pe locul secund, cu 8 puncte (3 succese şi două înfrângeri), iar oponenta se situează pe poziţia a treia, cu 7 puncte (două victorii şi trei înfrângeri).

Gruparea din Cehia mizează pe un lot alcătuit în proporţie covârşitoare din baschetbaliste autohtone, foarte tinere, plus două „straniere”: Tea Buzov (Croaţia) şi Whitney Bays (USA), situându-se la mijlocul clasamentului în ZBL (locul şase, cu 24 de puncte). Şansele de calificare sunt în proporţie covârşitoare de partea CSU Alba Iulia, care însă traversează o criză majoră în 2018. Sub comanda spaniolului Manuel Rodriguez s-au înregistrat 4 înfrângeri succesive în Liga Naţională de Baschet Feminin, unicul succes din 2018 fiind cu Olimpia Braşov, în Liga Europei Centrale (91-90, după trei reprize de prelungiri). Programul condensat aduce pentru „alb-albastre”, după revenirea în ţară, un alt joc extrem de important, sâmbătă, 27 ianuarie, acasă, cu ICIM Arad, contracandidata la play-off.

Dan HENEGAR