Rămâi conectat

Sport

Miercuri, examen european în CEWL | Basket Zabiny Brno – CSU Alba Iulia, ultima confruntare din Grupa A

Dan HENEGAR

Publicat

în

Miercuri, la ora 19.00 (ora României), CSU Alba Iulia susţine ultimul joc în cadrul Grupei A din Liga Europei Centrale, în Cehia, cu Basket Zabiny Brno, miza fiind accederea în Final Four-ul întrecerii continentale. Pentru a obţine calificarea, formaţia din Cetatea Marii Uniri este obligată să nu piardă la o diferenţă mai mare de 19 puncte, în tur, în Sala Universităţii „1 Decembrie 1918” scorul fiind 79-60. Gruparea albaiuliană are în faţă o deplasare de peste 1650 de kilometri (dus-întors), efectivul fiind de 10 jucătoare (au rămas acasă Tania Agache şi Alexandra Bobar). În acest moment, în ierarhia grupei, CSU Alba Iulia se plasează pe locul secund, cu 8 puncte (3 succese şi două înfrângeri), iar oponenta se situează pe poziţia a treia, cu 7 puncte (două victorii şi trei înfrângeri).

Gruparea din Cehia mizează pe un lot alcătuit în proporţie covârşitoare din baschetbaliste autohtone, foarte tinere, plus două „straniere”: Tea Buzov (Croaţia) şi Whitney Bays (USA), situându-se la mijlocul clasamentului în ZBL (locul şase, cu 24 de puncte). Şansele de calificare sunt în proporţie covârşitoare de partea CSU Alba Iulia, care însă traversează o criză majoră în 2018. Sub comanda spaniolului Manuel Rodriguez s-au înregistrat 4 înfrângeri succesive în Liga Naţională de Baschet Feminin, unicul succes din 2018 fiind cu Olimpia Braşov, în Liga Europei Centrale (91-90, după trei reprize de prelungiri). Programul condensat aduce pentru „alb-albastre”, după revenirea în ţară, un alt joc extrem de important, sâmbătă, 27 ianuarie, acasă, cu ICIM Arad, contracandidata la play-off.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

LPS Sebeș U17, eliminare din Cupa României în urma unei înfrângeri la limită

Dan HENEGAR

Publicat

în

Eliminare din Cupa României în urma unei înfrângeri la limită pentru LPS Sebeș U17 LPS „Florin Fleșeriu” Sebeș U17, echipă pregătită de Doru Oancea, a părăsit cu capul sus Cupa României la fotbal.  În meciul eliminatoriu din sferturile de finală ale competiției, găzduit de Baza Sportivă „Pielarul”, LPS Sebeș U17 a fost învinsă la limită […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea