Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO, UPDATE. O casă construită din lemn, distrusă de un incendiu violent, la Săsciori, județul Alba. Pagube de aproximativ 150.000 de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

O casă din localitatea Săsciori, județul Alba, construită din lemn, a fost cuprinsă, joi seara, de flăcări.

Pompierii din Sebeș au intervenit pentru stingerea incendiului, a informat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Alba

”Garda Sebeș intervine pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit confecționată din lemn pe raza localității Săsciori. Incendiul este localizat”, transmite ISU Alba.

UPDATE: Casa a ars în totalitate de flăcările violente care s-au extins cu repeziciune.

Din păcate, pompierii nu au mai putut salva nimic din imobil și s-au concentrat doar spre localizarea incendiului, astfel încât flăcările să nu se extindă și în împrejurimi.

UPDATE 1: Au intervenit trei autospeciale cu zece subofițeri. Nicio persoană nu a fost rănită.

Oamenii spun că este vorba de o cabană situată pe dealul Cărpiniș, pe drumul ce duce prin spatele bisericii spre fostele saivane.

Din păcate, în ciuda intervenției pompierilor, cabana este arsă aproape în întregimea. A mai rămas în picioare doar partea din față, așa cum se poate observa în video.

UPDATE 2: Pagubele produse în urma incendiului se ridică la aproximativ 150.000 de lei.

UPDATE ISU: Garda de intervenție Sebeș a intervenit ieri, la ora 21.09, în loc. Săsciori, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o cabană, proprietatea lui B.E. Pompierii militari au acționat cu trei austospeciale de intervenție, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Săsciori. Ca urmare a acestui incendiu, au ars cabana în proporție de 90%, acoperișul confecționat din lemn și șindrilă bituminoasă pe o suprafață de aproximativ 180 mp, o central termică, aparatură electrică și electrocasnică, mobilier și instalația electrică. Cauza probabilă a acestui incendiu o reprezintă un sistem de încălzire defect.

      Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Unirea” al judeţului Alba reaminteşte cetăţenilor unele măsuri pentru această perioadă, şi anume:

  • Verificarea, repararea, izolarea termica si curatarea periodica a cosurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;
  • Cosurile de fum trebuie curatate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;
  • Cosurile de fum trebuie izolate termic fata de elementele combustibile ale planseului sau acoperisului (grinzi, astereala de lemn si altele asemenea)
  • Echipajele SMURD ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Unirea” al județului Alba au intervenit, în data de 28.12.2017, la 24 solicitări medicale.

YouTube video


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO | Gest de umanitate la Alba Iulia: Recipiente cu apă pentru animalele străzii, amplasate de o femeie în fața magazinului unde lucrează. ”Și ele sunt suflete și au nevoie de apă”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Gest de umanitate la Alba Iulia: Recipiente cu apă pentru animalele străzii, amplasate de o femeie în fața magazinului unde lucrează. ”Și ele sunt suflete și au nevoie de apă” Și animalele suferă cumplit în perioada de caniculă și nu sunt afectate de temperatuirle sufocante de afară, nu doar oamenii. Pe Bulevardul Transilvaniei din Alba […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea