Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

VIDEO. Liderul ALDE Alba, Ioan Lazăr: Principalul adversar politic al ALDE în 2020 va fi PSD pentru că vom fi principalul partid de dreapta

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Liderul ALDE Alba, Ioan Lazăr, a declarat, joi, că în 2020 partidul din care face parte va deveni principala formațiune politică de dreapta, iar astfel PSD va fi, în alegeri, principalul adversar politic, însă până atunci speră să aibă o colaborare bună.

Liderul ALDE Alba a spus, joi, într-o conferință de presă comună cu PSD, la care a participat și liderul filialei județene a social-democraților, că la alegerile din 2020, sau poate și la cele europarlamentare, vor fi adversari politici.

„Toată lumea știe, și este normal să fie așa, noi suntem acum parteneri cu PSD-ul, vom rămâne în continuare conform înțelegerii parteneri de bună-credință, dar la alegerile din 2020 sau poate și la alegerile europarlamentare, vom fi adversari politici. Degeaba încercăm să dregem busuiocul. În 2020 vom fi adversari politici, dar sper ca până atunci să avem o colaborare bună și chiar și atunci să ducem o campanie corectă, bărbătească, fără acuze <<penale>>. Recunoaștem, poate alții nu recunosc, principalul adversar politic al ALDE în 2020 este PSD, pentru că ALDE, fiți convinși, și o să vedeți că așa va fi, va fi principalul partid de dreapta, partid liberal de dreapta. Deja au început disensiunile în organizația celor care își spun acum Partidul Național Liberal. Colaborarea cu PSD-ul va fi una corectă, sper ca și din partea lor să fie corectă și când vom fi într-o confruntare politică să fie, la fel, corectă și bărbătească”, a spus Ioan Lazăr.

La rândul său, liderul PSD Alba, Ioan Dîrzu, a adăugat că în 2020 PSD și ALDE vor fi ”eventual rivali, nicidecum adversari”.

„Noi PSD-ul suntem în aceeași formațiune cu ALDE și la guvernare, acum, și sunt convins că în 2020 vom fi eventual rivali, nicidecum adversari. Adversarul nostru în județul Alba este PNL-ul, adică fostul PDL (…) Sunt bucuros că această formațiune PSD-ALDE funcționează perfect, s-a văzut și la vot pe diverse legi”, a spus Ioan Dîrzu.

În 2020 vor avea loc alegeri locale și parlamentare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Gabriel Pleșa este, OFICIAL, candiatul PNL la Primăria Alba Iulia. Lista de consilieri propusă pentru consiliul local

Unirea Ziarul

Publicat

în

Gabriel Pleșa este, OFICIAL, candiatul PNL la Primăria Alba Iulia. Lista de consilieri propusă pentru consiliul local PNL Alba Iulia a depus doarele pentru candidatura la Primăria și Consiliul Local Alba Iulia, potrivit unei postări pe facebook a primarului Gabriel Pleșa: ”Alba Iulia are cu cine! Pentru Primărie, pentru Consiliul Local, PNL are ECHIPĂ! Alături […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea