Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO/ VIDEO: Turiștii sunt așteptați la Arieșeni – Drum ”la negru” spre stațiune și condiții de schi excelente, în mini-vacanța de Crăciun

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sezonul continuă în bune condiții la Arieșeni, unde pârtiile sunt acoperite de zăpadă suficientă, menținută de vreme rece și ninsoare. Drumul spre stațiune e întreținut ”la negru” cu utilajele care sunt la lucru. Sărbătoarea Crăciunului se anunță a fi, în zonă, încărcată de omăt și turiști care, sâmbătă au început să ajungă la pensiuni.

*Arieşeni (Vârtop)

– Pârtii existente: 2 (Vârtop 1 și Vârtop 2)

– Pârtii funcționale: 2 (Vârtop 1 și Vârtop 2)

– Lungime totală: 2 km

– Instalații de transport pe cablu: 2 (2 teleschiuri)

– Altitudine maximă: 1.400 m

– Tunuri de zăpadă: da

– Webcam: http://jurnalul.ro/webcam/arieseni-partia-vartop-1-466.html

– Nocturnă: da

– Pârtii pentru sănii: da

– Semnal mobil: toate rețelele

YouTube video

Evaluare generală: sezonul continuă în bune condiții la Arieșeni, unde pârtiile sunt acoperite de zăpadă suficientă, menținute de vreme rece și ninsoare. Sărbătorile se anunță a fi, la Arieșeni, încărcate de omăt și turiști, așadar poftiți în stațiunea cu renume din Apuseni!

Acces: Alba Iulia – Abrud – Câmpeni (DN 74 A) – Albac – Arieșeni (DN 75). Distanță față de Alba Iulia: 120 km, care pot fi parcurși în aproximativ 2 h 30 min.

Starea drumului: este accesibil oricărui tip de autovehicul.

Pârtii, strat de zăpadă și instalații de cablu: zăpada care acoperă pârtiile este ideală pentru schi și snowboarding, datorită ninsorilor care au căzut în ultima vreme. Se schiază fără dificultate, iar instalațiile de cablu sunt deschise. Pentru actualizări zilnice, urmăriți camera web de la baza pârtiilor.

Meteo și vizibilitate pe pârtii: prognoza oferită de http://freemeteo.ro/vremea/arieseni/7-zile/meteograma/?gid=686167&language=romanian&country=romania anunță, pentru perioada 22-28 decembrie 2017, înnorări și ușoare încălziri. Se anunță, de asemenea, ninsori ușoare în weekend. Temperaturile se vor încadra între -6 și 3 grade Celsius. Vizibilitatea pe pârtii nu va fi afectată.

Servicii: asistenţă Salvamont la baza pârtiilor; școală de schi & snowboard la baza pârtiilor; centre de închirieri schiuri & plăci la baza pârtiilor; restaurante și unități de cazare la baza pârtiilor și în stațiune.

Sfaturi de buzunar:

– evitați teribilismul și vitezele mari pe pârtie.

– nu consumați alcool înainte de a schia.

[nggallery id=5062]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO | Parada portului popular la Festivalul Internațional de Folclor din Aiud: Participă ansambluri folclorice din 9 țări

Bera Larisa

Publicat

în

LIVE VIDEO | Parada portului popular la Festivalul Internațional de Folclor din Aiud: Participă ansambluri folclorice din 9 țări Festivalul Internațional de Folclor Aiud, a ajuns la cea de-a XII-a ediție, și se desfășoară în perioada 25- 28 iulie 2024. Municipiul Aiud este gazda a peste 300 de dansatori și interpreți, membri ai ansamblurilor folclorice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea