Indemnizațiile pentru creșterea copilului din octombrie au depășit 279 milioane lei
Indemnizațiile pentru creșterea copilului plătite în luna octombrie 2017 au însumat 279,14 milioane lei, suma medie care a ajuns la un beneficiar fiind de 1.696,98 lei, potrivit datelor centralizate de Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială (ANPIS).
În octombrie, au beneficiat de acest ajutor social 164.496 de persoane. Cei mai mulți beneficiari erau înregistrați în București — 23.021, precum și în județele Cluj — 8.356, Timiș — 6.936 și Iași — 6.496.
La finele lunii, erau suspendați de la plată 14.077 beneficiari, cei mai mulți din Capitală — 1.262, Cluj — 856 și Iași — 761.
Cea mai mare valoare a sumei medii plătite (drepturi curente) a fost înregistrată în București — 2.514,14, Ilfov — 2.130,79, Cluj — 1.948,22 și Timiș — 1.864,02 lei.
De asemenea, în cea de-a zecea lună a anului, au fost efectuate alte plăți (restanțe, reluări în plată, plăți neachitate, corecții etc.) în contul acestui beneficiu în sumă de 25,46 milioane de lei.
Conform Legii 66/19 aprilie 2016, persoanele care în ultimii doi ani anteriori datei nașterii copilului au realizat timp de cel puțin 12 luni venituri din salarii și asimilate salariilor, venituri din activități independente, venituri din activități agricole, silvicultură și piscicultură, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, beneficiază de concediu pentru creșterea copilului în vârstă de până la doi ani, respectiv trei ani în cazul copilului cu handicap, precum și de o indemnizație lunară.
Indemnizația lunară prevăzută se stabilește în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii doi ani anteriori datei nașterii copilului și nu poate fi mai mică de 85% din cuantumul salariului minim brut pe țară garantat în plată.
Nivelul indemnizației lunare se majorează cu 85% din cuantumul salariului minim brut pe țară garantat în plată pentru fiecare copil născut dintr-o sarcină gemelară, de tripleți sau multipleți, începând cu al doilea copil provenit dintr-o astfel de naștere.
Sursa Agerpres.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Cum va fi VREMEA până în ajun de Crăciun: Temperaturi normale pentru această perioadă, în preajma sărbătorilor. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni
Cum va fi VREMEA până în ajun de Crăciun: Temperaturi normale pentru această perioadă, în preajma sărbătorilor. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni Meteorologii ANM au publicat vineri, 22 noiembrie 2024, estimările pentru următoarea lună, oferind primele indicii despre cum va fi vremea în preajma sărbătorilor de iarnă. Conform prognozei, săptămâna de […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii