Liderul PSD Alba, Ioan Dîrzu, despre modificările aduse Codului fiscal: Istoria se repetă! PRO și CONTRA INTERESELOR ROMÂNILOR
PSD a avut și are curajul și viziunea fiscală de a adopta decizii decisive, în folosul țării și pentru români, dar de fiecare dată se confruntă cu opoziția acelorași forțe.
În 2015, PSD a inițiat, susținut și adoptat actualul Cod Fiscal. Cea mai vehementă opoziție au manifestat-o BNR și președintele Iohannis.
- BNR deplângea – absolut nejustificat după cum avea să dovedească realitatea – că noul Cod Fiscal ar reprezenta factor de risc sistemic de economia țării.
- Iohannis, pur si simplu, a refuzat să promulge legea de adoptare a respectivului Cod Fiscal și a retrimis-o spre reexaminare Parlamentului
În pofida opozitiei BNR și președintelui Iohannis, prin efortul parlamentarilor și guvernului PSD, noul Cod Fiscal a devenit realitate și a intrat efectiv în vigoare din 2016.
Beneficiile au putut fi constatate de oricine; fiscalitatea a scăzut, a crescut salariul minim, au crescut veniturile, au crescut pensiile, mediul de afaceri s-a dezvoltat, România a avut în 2016 o creștere economică de 4,8%.
Acum, ca și în 2015, PSD – prin măsurile de modificare a Codului Fiscal – merge mai departe, în interesul românilor.
Și inevitabil, aceeași critici se mobilizează, în frunte cu președintele Iohannis și BNR și atacă PSD. Sunt aceeași oameni care trăiesc mai bine decât majoritatea românilor și pe care echitatea fiscală îi deranjează cumplit.
Culmea ironiei însă, în critica lor, atât Iohannis cât și BNR fac dovada inconsecvenței și neseriozității, pentru că pur si simplu, apără prevederile aceluiași Cod Fiscal propus de PSD, pe care acum doi ani le criticau și le refuzau spre promulgare.
Acum însă, în hora anti PSD au intrat și unele multinaționale ori bănci, care, prin modificările Codului Fiscal, se văd obligate să plătească onest taxe și impozite în România, urmare a contracarării eficiente de către statul român a politicilor de diminuare artificială a profitului și de scoatere a banilor din țară. Le readuc aminte acestor entități că statul român nu mai acceptă politici de dumping și externalizare a profiturilor, cum același stat român nu mai acceptă să-i plătiți prost pe români pe ore multe de lucru. România nu e nici aristocrație sclavagistă, nici stat în curs de dezvoltare.
Si acum ca si în 2015, prin noile măsuri ale Codului Fiscal, PSD face dovada că ține cu românii și servește interesele României. Iar opozanții săi, premeditat sau inconștient, fac jocul celor care vor ca România să rămână vaca de muls a Europei; cu cele mai mici salarii, cu taxe și impozite mici, legislatie vulnerabilă și incompletă care permite optimizări fiscale, cu autorități timorate și Executiv obedient în fața multinaționalelor și a exponenților lor.
Eu îndrăznesc să cred în România! Voi?
Cu deosebită considerație,
Deputat
Ioan Dîrzu
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Publicitate electorală: Alianța PNL-PSD prinde rod și la Alba Iulia, în jurul banilor și domeniului public
Alianța PNL-PSD prinde rod și la Alba Iulia, în jurul banilor și domeniului public PSD și PNL = lovele. E un lucru pe care tot mai mulți oameni îl văd și înțeleg, în ciuda unui teatru ieftin în care cele două partide mimează cearta. PNL și PSD nu doar că guvernează împreună, însă iubirea de […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum o oră
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii