Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO-VIDEO: Gicu Grozav – magnific, dublă și România – Turcia 2-0 (1-0)! Unirea Alba Iulia, doi titulari în „tricolor”: „otomanul” Gicu și Stanciu!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Seară magnifică pentru Gicu Grozav ce a înscris prima dublă pentru echipa națională a României, în amicalul cu Turcia 2-0 (1-0), dar și pentru fotbalul din Alba, ce a avut pentru prima dată în istorie doi titulari în „tricolor”, Gicu Grozav și Nicolae Stanciu, lansați în fotbal de Unirea Alba Iulia!!!

România – Turcia, amicalul dintre „tricolori” şi otomanii conduşi de Mircea Lucescu a purtat pecetea evoluției de senzație oferită de Gicu Grozav, jucător ce este din vară în Turcia, la Karabukspor și a fost omul partidei de la Cluj-Napoca!

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Cu doi ex-uniriști în formula de start, Gicu Grozav și Nicolae Stanciu (înlocuit în minutul 75 de Alibec), o premieră istorică pentru Alba, echipa națională a României a avut parte de o întâlnire, cu otomanii conduși de Mircea Lucescu. O primire extrem de călduroasă pentru „Il Luce”, ovaționat la scenă deschisă, o coregrafie impresionantă pe tribuna a doua (un imens tricolor) și peste 16.000 de spectatori dornici să vadă o echipă națională care să atace. Și Cosmin Contra și-a cravașat elevii de pe margine dorind să rămân neînvins și după duelul cu maestru de pe cealaltă bancă tehnică.

*Gicu, iarăși gol împotriva Turciei!

Purtătorul tricoului cu numărul 10 în naționala României, Gicu Grozav și-a amintit că Turcia a fost victima sa, la Istanbul, în decembrie 2012 când a înscris pentru o mare victorie, acum aproape 5 ani! De atunci albaiulianul nu a mai punctat în „tricolor”, dar a făcut-o în  minutul 42, când a reluat simplu, cu dreptul de la 11 metri pasa lui Deac de pe dreapta! Gicu și-a desăvârșit opera în minutul 68, când a driblat un adversar, după pasa lui Pintilii și a șutat cu stângul!!!

România: Pantilimon – Săpunaru, Chiricheș, D. Grigore, Toșca – Pintilii, N. Stanciu – Deac, Budescu, Gh. Grozav – Keșeru. Selecționer: Cosmin Contra

Rezerve: Tătărușanu,  Niță – Bancu, Moți, Hoban, Chipciu, Andone, Torje, Bicfalvi,  Țucudean,  Hanca, Cr. Ganea, Băluță, Bălașa, Tănase, Alibec.

Foto: Lucian DANCIU

[nggallery id=4827]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 4: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” Macarie (Adu Academy Șona)

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Sâmbăta Mare, Liga 4, etapa a 25-a: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica, cu „careu” Mihu (4 reușite)! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” (5 goluri) Macarie (Adu Academy Șona) *Limbenii Limba – Performanța Ighiu 1-0 (1-0). Victorie prețioasă a nou-promovatei, împotriva unui oponent cu pretenții la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea