Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO: Patru elevi de la Liceul Tehnologic „Ștefan Manciulea” din Blaj și-au testat abilitățile la Concursul Regional Interdisciplinar „Ioan Bojor”de la Reghin, domeniul ”Natură și agricultură”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii  Liceului Tehnologic „Ștefan Manciulea” au participat în data de 19 octombrie 2017  la  Concursul Regional Interdisciplinar „Ioan Bojor”. Aflat la a doua ediție, concursul a avut loc la Liceul Tehnologic „Ioan Bojor” Reghin, având ca scop promovarea valorilor tradiționale specific țării noastre.

Competiția se adresează elevilor de liceu şi învăţământ profesional, clasele IX – XII, învățământ de zi, fiind  organizat pe patru domenii: Natură și agricultură, Turism, În bucătărie- veselie și îndemânare, Automobilul prieten sau dușman. Pentru  fiecare domeniu există două secțiuni de participare, iar cei interesați au avut posibilitatea să participe, direct sau indirect.

Elevii Liceului Tehnologic „Ștefan Manciulea” au optat pentru prima secțiune a concursului, Recunoașterea și descrierea plantelor medicinale – abilităţi practice. Proba practică s-a desfăşurat în incinta Liceului Tehnologic ,,Ioan Bojor” Reghin.

Echipajul a fost format din următorii elevi și cadre didactice coordonatoare, care s-au deplasat la Reghin, locul desfășurării concursului: Coman Adrian și Bălău Carmen-coordonați de doamna prof.dir.adj. Drăgan Elena, Ocnean Lucia coordonată de prof. ing. Păcurar Daniela și Ivan Răzvan, pregătit de doamna prof. Ciobanu Anișoara.

Sarcinele ce au trebuit îndeplinite au fost interesante și axate pe recunoașterea plantelor medicinale: lavandă, cimbrișor, echinaceea, melisa, gălbenele, isop, salvie, mentă, coada șoricelului, macriş, sideritis. Ulterior elevii participanți au trebuit să descrie și să prezinte indicațiile terapeutice pentru organism ale plantelor medicinale  Timpul necesar recunoaşterii şi descrierii fiecărei plante medicinale a fost de  maximum 5 minute iar pentru descrierea indicaţiilor terapeudice/plantă pentru organism de cel mult 2 minute .

Temele propuse au fost executate în ziua concursului, iar echipamentele necesare desfășurării probelor practice au fost asigurate de către organizatori.

Elevii instituției blăjene s-au întors cu diplome de participare, fapt apreciat de conducerea școlii, reprezentată prin directorul Ioan Marcu și Elena Drăgan – director adj.,  care încurajează  dorința de a se implica în astfele de concursuri importante pentru specialitatea pe care o studiază, a transmis prof. Emilia Comșa.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Elevii Colegiului Militar din Alba Iulia, premiul I și II la concursul național ”Eroul meu de ieri și de azi”: Povești de viață impresionante așezate pe hârtie de Iulia Laza, Lucas Popescu și Raluca Ramf

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii Colegiului Militar din Alba Iulia, premiul I și II la concursul național ”Eroul meu de ieri și de azi”: Povești de viață impresionante așezate pe hârtie de Iulia Laza, Lucas Popescu și Raluca Ramf Poveștile din trecut ale veteranilor de război, ale prizonierilor sau ale celor deportați sunt povești de viață impresionante. Elevii colegiului […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea