Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

E oficial! Au fost devansate alegerile prezidențiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

E oficial! Au fost devansate alegerile prezidențiale

Legea care prevede vă alegerile pentru Preşedintele României să fie organizate cu cel mult trei luni anterioare lunii în care ajunge la termen mandatul de Preşedinte al României a fost promulgată, marți de Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea art. 5 alin. (1) din Legea nr. 370/2004 pentru alegerea Preşedintelui României.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Citește și: Alegeri locale 2024: BEC a ANULAT (desființat), ca NELEGALE constituirea birourilor electorale din județul Alba!

Legea prevede că ziua alegerilor prezidențiale este duminica.

„Alegerile au loc cu cel mult 3 luni anterioare lunii în care ajunge la termen mandatul de preşedinte. Cu cel puţin 75 de zile înaintea zilei votării, Guvernul stabileşte data alegerilor prin hotărâre”, conform legii.

Legea, inițiată de 129 senatori și deputați UDMR, a fost adoptată de Camera Deputaților pe 5 martie.Ulterior, CCR a respins sesizarea USR și a decis că devansarea alegerilor prezidenţiale este constituţională.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

PENSII 2024: Ce penalizări se aplică de la 1 septembrie pentru pensionarea anticipată. Explicații oficiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

PENSII 2024: Ce penalizări se aplică de la 1 septembrie pentru pensionarea anticipată. Explicații oficiale Noua lege a pensiilor prevede că stagiul minim de cotizare se va majora în funcție de evoluția speranței de viață din România și va elimina pensia anticipată fără penalizări. Potrivit legii, stagiul minim de cotizare contributiv este de 15 ani […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea