Aplicarea Legii insolvenței persoanelor fizice a fost amânată a treia oară
Președintele Comisiei juridice din Senat, Robert Cazanciuc, a declarat, miercuri, că Legea insolvențelor persoanelor fizice a fost amânată pentru a treia oară și trebuie neapărat modificată pentru a putea intra în vigoare.
„Le-am spus colegilor din Parlament: dacă proiectul legii insolvenței persoanelor fizice ar fi urmat procedura, nu am fi fost în situația de a amâna de trei ori aplicarea acestei legi. Știam că nu sunt pregătite instanțele, că nu sunt pregătite autoritățile de stat, dar eu îmi aduc aminte că votul a fost unanim în Parlament pe acest proiect”, a afirmat Cazanciuc, care a fost și ministrul Justiției în perioada 2013-2015.
Potrivit acestuia, situația din prezent a fost cauzată de lipsa unei dezbateri publice pe tema insolvenței persoanelor fizice, lucru care se întâmplă, din păcate, în cazul multor acte normative.
„Este o ipocrizie transpartinică, din păcate, care ne blochează la un moment dat, apoi ne mirăm: „Vai, nu merge legea insolvenței persoanelor fizice!”. Pe bune? Dar cine a adoptat legea integral, așa cum a fost propusă, fără nicio dezbatere reală, când noi am propus să intre într-un circuit de avizare, de dezbatere reală cu cei care vor fi chemați să aplice legea? Ați zis: „Lasă, că nu avem timp acum, că are nevoie societatea de acest proiect”. Da, are nevoie, dar un proiect neadecvat o să încurce lumea, ca dovadă că ieri a fost amânată pentru a treia oară intrarea în vigoare și probabil, dacă nu vom face o discuție serioasă despre forma actuală a legii, vom fi obligați să o amânăm din nou. Lipsa de dialog aici duce. La fel și ipocrizia. Ipocrizia distruge România”, a susținut senatorul.
Totodată, Daniel Barbu, membru în Consiliul de Conducere al Institutului Național pentru Pregătirea Practicienilor în Insolvență (INPPI), prezent la același eveniment, a menționat că această lege, în forma actuală, nu are cum să fie aplicată.
„Ca unul care a încercat să țină cursuri pe tema acestei legi la noi la institut, pot să vă spun că așa cum este acum legea insolvenței persoanelor fizice, ea este inaplicabilă, din punctul de vedere al nostru, al celor care încercăm să o aplicăm și să o explicăm. Este foarte încâlcită, are nevoie de foarte multe resurse, dovadă că a fost și anulată aplicarea ei. Așa că, atunci când se va unifica povestea insolvenței într-un singur cod mare, clar și aplicabil, poate se va interveni și acolo”, a precizat Barbu.
Legea privind insolvența persoanelor fizice a fost adoptată de Parlament în luna mai 2015.
Sursa: agerpres.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Ordonanța trenuleț 2025: Pensiile și salariile bugetarilor ÎNGHEȚATE anul viitor Pensiile vor rămâne la același nivel până la aprobarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2025, reiese dintr-un draft al Ordonanței Trenuleț 2024 obținut de publicația HotNews. Astfel, valoarea punctului de referință se menține la 81 lei. Pentru bugetari, salariile și sporurile vor fi înghețate […]
Secțiune Articole Similare
-
Curier Județeanacum 17 ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 22 de ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Actualitateacum 10 ore
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor