Rămâi conectat

Curier Județean

DGASPC Alba desfășoară o campanie pentru prevenirea sarcinii nedorite și reducerea numărului de copii abandonați. Din 140 de persoane consiliate, 50 de femei au ales o măsură contraceptivă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Campania “Prevenirea sarcinii nedorite și reducerea numărului de copii abandonați” desfășurată, de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Alba în parteneriat cu Fundația SERA România și Asociația ”Sfântul Apostol Petru”  Teiuș, pe o perioadă de 18 luni, campanie care a început în luna mai a acestui an, continuă în județ.

Grupul țintă îl reprezintă:  mamele minore, femeile care și-au abandonat sau se găsesc în situația de a-și abandona copilul/copiii din județul nostru, adolescente active sexual, etc..

Printre obiectivele campaniei se numără: scăderea incidenței sarcinii nedorite în rândul adolescentelor, reducerea numărului de copii abandonați/ instituționalizați; reintegrarea socială, familială, școlară și profesională a femeilor care intră în categoria beneficiarilor direcți ai proiectului; creșterea gradului de implicare a comunității locale și a celorlalte instituii ale statului.

Specialiștii din cadrul Echipei mobile de prevenire a abandonului prin prevenirea sarcinii nedorite, educație contraceptivă și planning familial ce funcționează la sediul DGASPC Alba din Alba Iulia, Bulevardul ˮ1 Decembrie 1918ˮ  nr. 68,  desfășoară în perioada acestui proiect activități: de consiliere socială; educație sexuală și contraceptivă; planning familial, educație parentală, suport și orientare.

Prin intermediul proiectului femeile beneficiază gratuit de: sfaturi, consultații, transport la cabinetul medical specializat și material contraceptiv (sterilete, prezervative și pastile).

Intitulată sugestiv “Fă copii, doar dacă ai loc și pentru ei în viața ta!ˮ campania “Prevenirea sarcinii nedorite și reducerea numărului de copii abandonați” a fost promovată în toate primăriile județului Alba.

Au fost distribuite pliante cu informații despre acest proiect și materiale informative  utile  persoanelor care au participat, atât la consilierea de grup, cât și la consilierea individuală, astfel că, de la începutul campaniei au fost consiliate peste 140 de persoane din care, aproape, 50 de femei au hotărât să aleagă o măsură contraceptivă.

De asemenea, urmează să se încheie convenții de colaborare cu Direcția de Sănătate Publică Alba și  Inspectoratul Școlar Județean  Alba în vederea realizării programelor de: prevenire a sarcinii nedorite, educație contraceptivă și planning familial în cadrul instituțiilor de învățământ  din județ.

Persoane de contact:  Perți Maria – asistent social și Vârtoc Flavia Daniela – asistent medical (Tel.0755-069672). (C.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Un bărbat din Alba care vindea droguri de mare risc minorilor, condamnat la 9 ani de închisoare

Unirea Ziarul

Publicat

în

Un bărbat din Alba care vindea droguri de mare risc minorilor, condamnat la 9 ani de închisoare Acesta mai este judecat și pentru act sexual cu un minor și pornografie infantilă Un tânăr de 28 de ani, din comuna Cergău, a fost condamnat la 9 ani de închisoare pentru trafic de droguri, actr sexual cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea