Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Weekend plin de activitate pentru jandarmii din Alba Iulia. Vor asigura măsuri de ordine și siguranță la 12 evenimente organizate în județ

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

 În perioada 31 august – 3 septembrie, jandarmii albaiulieni vor acționa zilnic pe raza județului Alba, în scopul asigurării climatului de ordine și liniște publică, fiind intensificate misiunile specifice pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale.  

Concomitent cu menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, în perioada 31 august – 03 septembrie a.c., peste 80 de jandarmi albaiulieni vor acționa pentru asigurarea măsurilor de ordine și liniște publică la manifestările cultural-artistice, sportive și religioase ce vor fi organizate pe întreg teritoriul județului, dintre care amintim:

  1. În perioada 31.08 – 03.09.2017, în Latura de Vest a Cetății Alba Carolina din municipiul Alba Iulia, pe timpul desfăşurării manifestărilor promoționale ,,Street Food Festival”, organizate de Asociația Why Not Us.
  2. În data de 01.09.2017, între orele 19.00 – 23.00, în localitatea Roșia Montană, în parcul vis-a-vis de clădirea primăriei, pe timpul desfăşurării manifestărilor de protest în legătură cu comportamentul pe care guvernarea PSD îl are față de proiectul minier Roșia Montană și față de înscrierea localității în patrimoniul UNESCO, organizate de Asociația ,,Evoluție în instituție”.
  3. În perioada 02 – 03.09.2017, în localitatea Albac, județul Alba, pe timpul desfăşurării manifestărilor cultural-artistice intitulate ,,Târgul Național de Turism Rural”, organizate de Centrul de Cultură ,,Augustin Bena”.
  4. În data de 02.09.2017, în zona Parcului Dendrologic din municipiul Alba Iulia, pe timpul desfăşurării manifestărilor sportive, concurs de biciclete ,,Mamut Bike Race”, organizate de Asociația Bicheru Cycling și Primăria Municipiului Alba-Iulia.
  5. În data de 02.09.2017, începând cu ora 17.00, în municipiul Alba Iulia, pe stadionul ,,Cetate”, pe timpul desfăşurării meciului de fotbal din cadrul Ligii a -III-a, dintre echipele A.C.S. Performanţa Ighiu – Gaz Metan Mediaș 2, organizat de ACS Performanța Ighiu.
  6. În data de 02.09.2017, începând cu ora 17.00, în localitatea Cugir, pe stadionul C.S.O. Cugir, pe timpul desfăşurării meciului de fotbal din cadrul Ligii a -III-a, dintre echipele A.F.C. Metalurgistul Cugir 1939 – C.S. Iernut, organizat de A.F.C. Metalurgistul Cugir 1939.
  7. În data de 02.09.2017, începând cu ora 17.00, în localitatea Galda de Jos, pe stadionul Galda de Jos, pe timpul desfăşurării meciului de fotbal din cadrul Ligii a -III-a, dintre echipele A.C.S. Industria Galda – Sănătatea Cluj, organizat de A.C.S. Industria Galda.
  8. În data de 03.09.2017, începând cu orele 09.00, la Mănăstirea Dumbrava, situată în localitatea Dumbrava, judeţul Alba, pe timpul desfăşurării slujbei religioase, organizate de Biserica Ortodoxă Română.
  9. În data de 03.09.2017, începând cu orele 15.00, în localitatea Lunca, com. Valea Lungă, județul Alba, pe timpul desfăşurării manifestărilor cultural-artistice, Sărbătoarea ,,Fiii Satului”, organizate de Primăria Comunei Valea Lungă.
  10. În data de 03.09.2017, începând cu orele 16.00, în localitatea Roșia Montană, județul Alba, pe timpul desfăşurării manifestărilor cultural-artistice, intitulate ,,Ziua Minerului”, organizate de Primăria Comunei Roșia Montană.
  11. În data de 03.09.2017, începând cu orele 14.00, în localitatea Trâmpoiele, județul Alba, pe timpul desfăşurării manifestărilor cultural-artistice, Sărbătoarea ,,Fiii Satului”, organizate de Preotul Ovidiu Mircea Truță, preot paroh al satului Trâmpoiele.
  12. În data de 03.09.2017, începând cu orele 16.00, în localitatea Lunca Mureșului, județul Alba, pe timpul desfăşurării manifestărilor cultural-artistice, Sărbătoarea ,,Fiii Satului”, organizate de Primăria Comunei Lunca Mureșului.

Cu această ocazie Jandarmeria Alba recomandă participanților următoarele:

— să respecte precizările organizatorilor și recomandările forțelor de ordine, să evite implicarea în conflicte de orice natură, să aibă un comportament decent, în conformitate cu normele de conviețuire socială.

— activitățile stabilite trebuie să se desfășoare în mod pașnic și civilizat, fără a pune în pericol ordinea și liniștea publică, siguranța persoanelor, integritatea corporală, proprietatea publică și privată.

— participanții nu trebuie să aibă asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanțe iritant lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru șocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acțiuni violente sau de tulburare a ordinii și liniștii publice.

— să nu lase autoturismele proprietate personală descuiate sau cu bunuri la vedere în interiorul acestora și să acorde o atenție deosebită modului de asigurare a bunurilor și obiectelor personale (genți, poșete, bagaje) precum și a celor cu valoare (bijuterii, aparate foto, video, telefoane mobile), să nu lase copiii nesupravegheați.

— în cazul în care sunt martorii săvârșirii unor fapte antisociale sau le este tulburată liniștea, cetățenii pot solicita sprijin la numărul unic pentru situații de urgență ‘112’ sau se pot adresa direct echipajelor de jandarmerie.

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E oficial! Au fost devansate alegerile prezidențiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

E oficial! Au fost devansate alegerile prezidențiale Legea care prevede vă alegerile pentru Preşedintele României să fie organizate cu cel mult trei luni anterioare lunii în care ajunge la termen mandatul de Preşedinte al României a fost promulgată, marți de Klaus Iohannis. Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea art. 5 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea