Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Florin Roman: ”Ioan Lazăr să-și ia mai multe corturi și să protesteze împotriva scumpirilor aprobate de Guvern, în ultima vreme!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Deputatul PNL Florin Roman i-a răspuns, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, președintelui ALDE Alba, Ioan Lazăr, care i-a sugerat să-și instaleze un cort în fața Consiliului Județean Alba, în semn de protest, după ce consilierii PNL au votat pentru scumpirea apei potabile și canalizării. El i-a recomandat președintelui liberal-democrat să-și cumpere mai multe corturi și să le instaleze, în semn de protest, în fața mai multor instituții conduse de PSD, care au luat în ultima vreme decizii similare.

În primul rând i-a amintit lui Lazăr că prețurile la utilități sunt reglementate de ANRSC, autoritate la care a fost angajat și Daniel Zdrânc – consilier județean PSD și coleg de coaliție cu Lazăr – cel mai vocal critic al unei măsuri care în trecut i s-ar fi părut normală.

CITEȘTE ȘI: Ioan Lazăr îi sugerează lui Florin Roman să-și instaleze un cort și în fața Consiliului Județean Alba, după ce s-a scumpit apa potabilă și canalizarea

”Sper că este același om demn pe care îl cunosc eu, și cu coloană vertebrală, prin urmare, dacă vrea să fie corect, ar trebui să-și ia mai multe corturi, nu unul singur, și unul să și-l pună în fața casei domnului consilier județean Daniel Zdrânc, colegul dumnealui de Coaliție, care minte cu nerușinare și se dedublează în funcție de situație. Domnul Zdrînc trebuia să le spună colegilor consilieri județeni că este expert în majorarea prețului la apă, întrucât vreme îndelungată și-a desfășurat activitatea la Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Serviciilor Comunale, autoritate care, potrivit atribuțiilor, stabilește tarifele la utilități publice, între care și apa, în timp ce Consiliile Locale și Județene avizează aceste tarife și le urmărește în funcție de programul de investiții. În perioada în care domnul Zdrânc era la ANRSC, era totul în regula că se majorează prețul la apă. Acum, când este în băncile Opoziției, i se pare total nefiresc și prezintă lucrurile deșănțat și minte, pentru că știe foarte bine că peste tot în România, și la Alba, și la Hunedoara unde este un președinte al Consiliului Județean de la PSD, investițiile în cadrul utilităților se regăsesc în tarife și prețuri. Peste tot! Așa spune legea pe care domnul Zdrînc bănuiesc că a aplicat-o când lucra la autoritatea care stabilea aceste prețuri. De aceea, domnul Lazăr cred că ar trebui să-și mute un cort în fața casei domnului Zdrînc și să-și lămurească problemele în interiorul Coaliției, pentru că autoritatea este condusă de un PSD-ist și, vă repet, ei sunt cei care stabilesc acele prețuri”, a explicat deputatul PNL.

De asemenea, Florin Roman i-a recomandat președintelui ALDE Alba să protesteze și față de scumpirile la energie și gaze din ultima perioadă, dar  și față de acciza suplimentară la carburanți, impusă de Guvern începând din luna septembrie.

”Cred că domnul Lazăr ar trebui să-și instaleze alt cort în fața Ministerului Energiei, condus de colegul său de partid, pentru că de curând avem majorări de prețuri la energia electrică și gaze, și nu l-am văzut pe domnul Lazăr să fie supărat că un ministru ALDE majorează tarifele la energie, unde în loc să folosim energia cea mai ieftină, noi o importăm. Și poate că ar trebui să-și instaleze cortul in fața ministerului până află răspunsul la întrebarea: de ce românii au energie ieftină și o plătesc scump? La fel ca și cu gazele! Cred că domnul Lazăr ar trebui să-și ia mai multe corturi, unul să și-l pună și în fața Guvernului și să-l întrebe pe cel pe care îl susține, pe domnul Tudose, de ce trebuie să plătim din septembrie acciză suplimentară la carburanți? Măsură care afectează din nou viața românilor. Și dacă vrea domnul Lazăr, o să-i mai dau nenumărate exemple, dar cred că i-ar trebui atât de multe corturi încât i-ar fi practic imposibil să se mute într-o lună dintr-un loc în altul ca să protesteze”, a mai spus Roman.

Înregistrarea VIDEO integrală a conferinței de presă de la PNL Alba poate fi găsită AICI


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Anunț de mediu: Modernizarea sistemului de scurgere a apei pluviale, satul Reciu, comuna Gârbova

Bogdan Ilea

Publicat

în

Anunț de mediu: Modernizarea sistemului de scurgere a apei pluviale, satul Reciu, comuna Gârbova COMUNA GÂRBOVA, titular al proiectului „MODERNIZAREA SISTEMULUI DE SCURGERE A APEI PLUVIALE, SATUL RECIU, COMUNA GÂRBOVA, JUDEȚUL ALBA”, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către Agenția pentru Protecția Mediului Alba, în cadrul procedurii de evaluare a impactului […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea