Rămâi conectat

Politică Administrație

Florin Roman: ”Ioan Lazăr să-și ia mai multe corturi și să protesteze împotriva scumpirilor aprobate de Guvern, în ultima vreme!”

Publicat

în

Deputatul PNL Florin Roman i-a răspuns, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, președintelui ALDE Alba, Ioan Lazăr, care i-a sugerat să-și instaleze un cort în fața Consiliului Județean Alba, în semn de protest, după ce consilierii PNL au votat pentru scumpirea apei potabile și canalizării. El i-a recomandat președintelui liberal-democrat să-și cumpere mai multe corturi și să le instaleze, în semn de protest, în fața mai multor instituții conduse de PSD, care au luat în ultima vreme decizii similare.

În primul rând i-a amintit lui Lazăr că prețurile la utilități sunt reglementate de ANRSC, autoritate la care a fost angajat și Daniel Zdrânc – consilier județean PSD și coleg de coaliție cu Lazăr – cel mai vocal critic al unei măsuri care în trecut i s-ar fi părut normală.

CITEȘTE ȘI: Ioan Lazăr îi sugerează lui Florin Roman să-și instaleze un cort și în fața Consiliului Județean Alba, după ce s-a scumpit apa potabilă și canalizarea

Electrica Furnizare Discount

”Sper că este același om demn pe care îl cunosc eu, și cu coloană vertebrală, prin urmare, dacă vrea să fie corect, ar trebui să-și ia mai multe corturi, nu unul singur, și unul să și-l pună în fața casei domnului consilier județean Daniel Zdrânc, colegul dumnealui de Coaliție, care minte cu nerușinare și se dedublează în funcție de situație. Domnul Zdrînc trebuia să le spună colegilor consilieri județeni că este expert în majorarea prețului la apă, întrucât vreme îndelungată și-a desfășurat activitatea la Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Serviciilor Comunale, autoritate care, potrivit atribuțiilor, stabilește tarifele la utilități publice, între care și apa, în timp ce Consiliile Locale și Județene avizează aceste tarife și le urmărește în funcție de programul de investiții. În perioada în care domnul Zdrânc era la ANRSC, era totul în regula că se majorează prețul la apă. Acum, când este în băncile Opoziției, i se pare total nefiresc și prezintă lucrurile deșănțat și minte, pentru că știe foarte bine că peste tot în România, și la Alba, și la Hunedoara unde este un președinte al Consiliului Județean de la PSD, investițiile în cadrul utilităților se regăsesc în tarife și prețuri. Peste tot! Așa spune legea pe care domnul Zdrînc bănuiesc că a aplicat-o când lucra la autoritatea care stabilea aceste prețuri. De aceea, domnul Lazăr cred că ar trebui să-și mute un cort în fața casei domnului Zdrînc și să-și lămurească problemele în interiorul Coaliției, pentru că autoritatea este condusă de un PSD-ist și, vă repet, ei sunt cei care stabilesc acele prețuri”, a explicat deputatul PNL.

De asemenea, Florin Roman i-a recomandat președintelui ALDE Alba să protesteze și față de scumpirile la energie și gaze din ultima perioadă, dar  și față de acciza suplimentară la carburanți, impusă de Guvern începând din luna septembrie.

”Cred că domnul Lazăr ar trebui să-și instaleze alt cort în fața Ministerului Energiei, condus de colegul său de partid, pentru că de curând avem majorări de prețuri la energia electrică și gaze, și nu l-am văzut pe domnul Lazăr să fie supărat că un ministru ALDE majorează tarifele la energie, unde în loc să folosim energia cea mai ieftină, noi o importăm. Și poate că ar trebui să-și instaleze cortul in fața ministerului până află răspunsul la întrebarea: de ce românii au energie ieftină și o plătesc scump? La fel ca și cu gazele! Cred că domnul Lazăr ar trebui să-și ia mai multe corturi, unul să și-l pună și în fața Guvernului și să-l întrebe pe cel pe care îl susține, pe domnul Tudose, de ce trebuie să plătim din septembrie acciză suplimentară la carburanți? Măsură care afectează din nou viața românilor. Și dacă vrea domnul Lazăr, o să-i mai dau nenumărate exemple, dar cred că i-ar trebui atât de multe corturi încât i-ar fi practic imposibil să se mute într-o lună dintr-un loc în altul ca să protesteze”, a mai spus Roman.

Înregistrarea VIDEO integrală a conferinței de presă de la PNL Alba poate fi găsită AICI

Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| PSD ALBA: După 5 ani de mandat, foarte puțin s-a realizat! Investițiile în drumuri, utilități, educație și sănătate sunt prioritare!

Publicat

în

Consilierii PSD solicită primarului Dorin Nistor să prioritizeze investițiile în municipiul Sebeș și să aloce mai mulți bani pentru asfaltarea drumurilor, introducerea utilităților pe toate străzile, refacerea sistemului de apă și canalizare, în zonele în care s-au produs avarii frecvente, respectiv pentru dezvoltarea sistemului medical și educațional. În 5 ani, s-au cheltuit prea mulți bani pe panseluțe.

Sebeșul s-a dezvoltat mult prea puțin, raportat la bugetul propriu generos, de aproape 20 de milioane de euro pe an, dar și ținând cont de oportunitățile, finanțările și proiectele europene. S-au risipit, în schimb, prea mult pentru flori și gazon.

De asemenea, Guvernul PNL și USR-PLUS nu a aprobat nici un proiect pentru dezvoltarea municipiului Sebeș, în timp ce pe vremea Guvernului PSD s-au aprobat și finanțat investiții importante care acum încep să prindă contur:

Electrica Furnizare Discount

– Reabilitarea Școlii Gimnaziale din localitate Răhău, finanțare de peste 2,3 milioane de lei, program PNDL 1;
– Execuție canalizare menajeră și stație de epurare în Răhău, finanțare de peste 8 milioane de lei, program PNDL 2;
– Transformarea clădirii în care a funcționat o centrală termică și un depozit de cărbune, din Valea Frumoasei, în creșă și grădiniță, finanțare de peste 12 milioane de lei, program PNDL 2.

De asemenea, consilierii locali ai PSD au solicitat în mod repetat, în ultimul an, realizarea de proiecte practice, care vizează creșterea calității vieții pentru toți sebeșenii: asfaltarea drumului către Râpa Roșie și a mai multor străzi secundare, introducerea gazului metan la Răhău, realizarea de piste pentru bicicliști, modernizarea Parcului Arini și a centrului istoric, amenajarea unui piste moderne de atletism, dezvoltarea Spitalului Municipal Sebeș și achiziționarea de aparatură medicală.

Pentru noi, un oraș bun de locuit este acela care pune pe primul plan investițiile în sănătate, educație, infrastructură, utilități publice, sport și petrecerea timpului liber. Avem nevoie de parcuri moderne, cu aparate de fitness și mini terenuri de sport, respectiv de un ștrand modern. Avem nevoie de mai mult curaj în lupta cu cei care nu respectă legea și creează disconfort cetățenilor de bună credință. Avem nevoie de administrarea orașului în interesul celor mulți!

Consilieri Locali PSD Sebeș
Radu Cristian
Luca Nicolae
Salău Marius
Bogdan Dorin-Aurelian
Blaga Lucian

Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Deputatul PNL de Alba, Florin Roman: Zi istorică pentru România. Guvernarea liberală aduce circa 30 miliarde de euro pentru dezvoltarea țării

Publicat

în

Planul Național de Redresare și Reziliență înseamnă susținerea puternică acordată României de către Uniunea Europeană pentru modernizare și ieșirea din criza economică generată de COVID-19.

PNRR aduce României 29 de miliarde de euro, bani care vor însemna investiții mari în transport, sănătate, educație, economia verde, digitalizare, îmbunătățirea administrației publice.

Guvernul a obținut ca o treime din banii PNRR să meargă spre investiții în transporturi, inclusiv în construcția de autostrăzi.

Electrica Furnizare Discount

Guvernul a insistat ca PNRR să acopere nevoile de dezvoltare a infrastructurii de transport, pentru a putea genera dezvoltarea economică dorită în România.

Investițiile vor fi dublate de reforme, în urma cărora va rezulta o economie mai puternică și o administrație mai eficientă. Vor fi făcute, printre altele, reforma administrației, reforma fiscală, reforma pensiilor, reforme în energie. În 5 ani de zile, cu ajutorul PNRR, vom reduce substanțial decalajele de dezvoltare dintre România și media europeană.
PNRR va pune bazele unei noi Românii, pregătită pentru secolul XXI și pentru viitoarele generații de români.

Aprobarea PNRR e o promisiune îndeplinită a Guvernului. A fost respectat termenul asumat pentru semnarea PNRR, adică sfârșitul lunii septembrie.

Până la sfârșitul anului, România va primi deja 3,8 miliarde de euro pentru a începe implementarea PNRR.
Guvernul liberal, în parteneriat cu președintele Klaus Iohannis, își asumă implementarea PNRR.
E obligatoriu ca întreaga clasă politică, întreaga administrație centrală și administrațiile locale, să susțină realizarea investițiilor și reformelor prevăzute în PNRR.

Deputat Florin Roman – PNL, vicepreședinte al Camerei Deputatilor

Citește mai mult

Politică Administrație

Florin Cîțu e convins că parlamentarii PNL pro Orban nu vor vota moțiunea de cenzură împotriva propriului guvern

Publicat

în

Florin Cîțu e convins că parlamentarii PNL pro Orban nu vor vota moțiunea de cenzură împotriva propriului guvern

Premierul Florin Cîțu e convins că parlamentarii PNL care au votat cu Ludovic Orban la congresul pentru alegerea liderului partidului nu vor vota pentru demiterea sa.

Cîțu spune că dacă PSD, AUR și USR vor face o coaliție pentru a-l demite vor fi aspru taxate de votanți.

„Niciodată, parlamentarii PNL nu vor vota niciodată împotriva propriului guvern.

Electrica Furnizare Discount

Nici Ludovic Orban nu va vota niciodată. Vom face tot ce este posibil ca guvernarea să meargă mai departe. Asta ar însemna sfârșitul unor partide”, a declarat Cîțu.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare