Florin Roman, despre dublarea indemnizațiilor la parlamentari: Nu am spus că nu sunt de acord, dar moral este să se majoreze întâi în Educație și Sănătate
Deputatul PNL Florin Roman nu spune că nu este de acord cu dublarea indemnizațiilor la parlamentari, însă nu a participat la vot deoarece consideră că era moral să se majoreze întâi salariile în Educație și Sănătate.
Întrebat, duminică, de ziarulunirea.ro, dacă nu este de acord cu dublarea indemnizațiilor la parlamentari, întrucât a lipsit de la vot, deputatul PNL, Florin Roman a răspuns: ”Nu am zis că nu sunt de acord, dar moral este întâi să se majoreze lefurile din Educație și Sănătate”.
Florin Roman a spus că dublarea salariilor la parlamentari este inițiativa ”celor de la PSD” care au majoritate.
”Eu nu am fost la vot la Legea salarizării. Unul dintre motive a fost cel pe care l-ați invocat dvs. (n.r. dublarea indemnizațiilor) și al doilea faptul că majorarea salariilor pentru Sănătate și Educație a fost prorogată pe anul viitor”, a afirmat Roman.
Deputatul PNL a mai spus că nu a primit încă suma majorată și nu a putut, astfel, spune care va fi noua indemnizație, însă a precizat că vechiul venit era de 5.400 de lei net.
Întrebat dacă era o sumă potrivită pentru un parlamentar, Florin Roman a răspuns: ”Din punctul meu de vedere, dacă ne raportăm la salariile altora, pare mult, dar dacă ne raportăm la cheltuielile din București nu era foarte mult. Eu am știut pe ce sumă mă duc acolo, am lucrat pe bani puțini și la Consiliul Județean (n.r. vicepreședinte), pe 3.400 de lei. Din punctul acesta de vedere toți cei care au candidat știau care este salariul și un era o problemă”.
Deputatul a adăugat că nu s-a dus în Parlament pentru bani, precizând că se descurca și înainte.
Întrebat dacă consideră că Statul plătește prea mult pentru un parlamentar, Florin Roman a răspuns: ”În orice țară din lume Parlamentul costă. Dacă te uiți cât ia un parlamentar francez, indemnizații de până în 10.000 de euro o să spună parlamentarul român care ia 2.000 de euro că e puțin. Dacă te uiți la parlamentarul din Republica Moldova, sigur, parlamentarul român ia mai mult. Dacă te raportezi la nivel național, sigur, este peste medie, dar dacă vă uitați pe companii naționale, pe tot ceea ce înseamnă administrație centrală, ce înseamnă lefurile majorate în administrație publică o să vedeți că salariul unui parlamentar e egal cu cel al unui președinte de consiliu județean sau primar municipiu reședință de județ. Așa a stabilit PSD-ul grila salarizării”.
Florin Roman a adăugat că doar patru parlamentari din PNL au votat ”pentru” această lege, precizând că în Legea salarizării există multe inechități.
”Nu mă plâng. M-am dus în Parlament, știam pe ce mă duc, dar repet, problema asta trebuie să-i întrebați pe colegii care au majoritate. Legea salarizării unitare era necesară, problema este că ea nu mai este unitară. Dacă vă uitați în titlul legii, vedeți că nici nu mai există unitar, există Legea salarizării personalului bugetar din fonduri publice. Ei au spus că fac legea să înlăture inechitățile din sistem, însă din punctul meu de vedere nu le-au îndepărtat, iar în unele locuri chiar le-au adâncit. Este legea cu care PSD-ul se bate în piept. Pentru unii e mumă pentru alții ciumă”, a mai spus Florin Roman.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Publicitate electorală: Alianța PNL-PSD prinde rod și la Alba Iulia, în jurul banilor și domeniului public
Alianța PNL-PSD prinde rod și la Alba Iulia, în jurul banilor și domeniului public PSD și PNL = lovele. E un lucru pe care tot mai mulți oameni îl văd și înțeleg, în ciuda unui teatru ieftin în care cele două partide mimează cearta. PNL și PSD nu doar că guvernează împreună, însă iubirea de […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 5 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii