Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Iohannis le solicită PSD/ALDE/UDMR să termine cu „țopăiala” fiscal-bugetară și să guverneze responsabil

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Președintele Iohannis a atacat în termeni duri la ceremonia de învestire a noului Guvern, că demiterea Guvernului prin moțiune de cenzură, susținând că acest eveniment va fi o pată în istoria României, așa cum guvernul precedent va rămâne în instorie pentru Ordonanța 13.

În ceea ce privește programul de guvernare și deciziile contradictorii luate la nivel economic, președintele a îndrumat coaliția de guvernare să înceteze cu această „țopăială fiscal-bugetară”, care nu face decât să alunge investitorii străini.

Iohannis a reiterat relația bună pe care România o are cu SUA și NATO, sfătuind coaliția de guvernare să demonstreze că suntem o țară integră, „indiferent de sincopele politice”

„Vă felicit pentru investitură și vă doresc mult succes, noi românii și dumneavoastră avem mare nevoie de un succes guvernamanetal, au trecut abia 6 luni de când ne-am întâlnit aici pentru a investi un guvern PSD-ALDE după ce au fost câștigate alegerile parlamentare de această coaliție.

O formulă scurtă, foarte scurtă, care ar caracteriza aceste prime 6 luni din mandatul coaliției PSD – ALDE ar putea suna: ați băgat țara în criză pentru că nu ați știut să guvernați. Că a fost vina sau că este vina fostului prim-ministru care nu s-a pus singur acolo, dar din păcate nu a știu să plece singur sau a altcuiva nu este o analiză pe care trebuie să o fac eu sau românii, este o analiză pe care probabil ați făcut-o sau o veți face în coaliție

Dar faptele rămân și dovada că această formula scurtă de concluzie este adevărată este chiar moțiunea de cenzură prin care ați demis propriul guvern și asta o noutate în spațiul democratic european”, a precizat Iohannis.

„Fie ca aceasta a doua încercare de guvernare să aibă mai mult succes decât prima. Eu mi-o doresc și sunt convins că și românii își doresc același lucru”, a conchis Iohannis.

Liviu Dragnea a fost vizibil afectat de declarațiile lui Iohannis, întorcând capul în momentul în care președintele s-a apropiat de el.

Pe de altă parte, surprinzător este zâmbetul afișat de ministrul desemnat, Mihai Tudose, o persoană care de obicei nu prea obișnuiește să zâmbească. Gestul premierului, care a stat cât mai aproape de președinte, arată faptul că nu s-a simțit în niciun fel vizat de atacurile lui Iohannis.

Sursa: evz.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Imobilul școlii din localitatea Henig se transformă în capelă și centru de cateheză: Licitația de peste 1 milion de lei, lansată pe SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Imobilul școlii din localitatea Henig se transformă în capelă și centru de cateheză: Licitația de peste 1 milion de lei, lansată pe SEAP Primăria comunei Berghin a scos la licitație pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice schimbarea imobilului școlii din localitatea Henig în capelă și centru de cateheză. Licitația are o valoare de peste 1,1 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea