Iohannis le solicită PSD/ALDE/UDMR să termine cu „țopăiala” fiscal-bugetară și să guverneze responsabil

Paul Voicu - Primar 2020

Președintele Iohannis a atacat în termeni duri la ceremonia de învestire a noului Guvern, că demiterea Guvernului prin moțiune de cenzură, susținând că acest eveniment va fi o pată în istoria României, așa cum guvernul precedent va rămâne în instorie pentru Ordonanța 13.

În ceea ce privește programul de guvernare și deciziile contradictorii luate la nivel economic, președintele a îndrumat coaliția de guvernare să înceteze cu această „țopăială fiscal-bugetară”, care nu face decât să alunge investitorii străini.

Iohannis a reiterat relația bună pe care România o are cu SUA și NATO, sfătuind coaliția de guvernare să demonstreze că suntem o țară integră, „indiferent de sincopele politice”

ELIT

„Vă felicit pentru investitură și vă doresc mult succes, noi românii și dumneavoastră avem mare nevoie de un succes guvernamanetal, au trecut abia 6 luni de când ne-am întâlnit aici pentru a investi un guvern PSD-ALDE după ce au fost câștigate alegerile parlamentare de această coaliție.

O formulă scurtă, foarte scurtă, care ar caracteriza aceste prime 6 luni din mandatul coaliției PSD – ALDE ar putea suna: ați băgat țara în criză pentru că nu ați știut să guvernați. Că a fost vina sau că este vina fostului prim-ministru care nu s-a pus singur acolo, dar din păcate nu a știu să plece singur sau a altcuiva nu este o analiză pe care trebuie să o fac eu sau românii, este o analiză pe care probabil ați făcut-o sau o veți face în coaliție

Mihail David - 2020

Dar faptele rămân și dovada că această formula scurtă de concluzie este adevărată este chiar moțiunea de cenzură prin care ați demis propriul guvern și asta o noutate în spațiul democratic european”, a precizat Iohannis.

Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020

„Fie ca aceasta a doua încercare de guvernare să aibă mai mult succes decât prima. Eu mi-o doresc și sunt convins că și românii își doresc același lucru”, a conchis Iohannis.

Liviu Dragnea a fost vizibil afectat de declarațiile lui Iohannis, întorcând capul în momentul în care președintele s-a apropiat de el.

Pe de altă parte, surprinzător este zâmbetul afișat de ministrul desemnat, Mihai Tudose, o persoană care de obicei nu prea obișnuiește să zâmbească. Gestul premierului, care a stat cât mai aproape de președinte, arată faptul că nu s-a simțit în niciun fel vizat de atacurile lui Iohannis.

Sursa: evz.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

x22 29 iunie 2017 at 21:37

Cerem si noi lalaului de la kotroceni sa mai termine cu plimbarile in strainatate pa banii contribuabililor… ca si asa nu ne-au adus niciun beneficiu.

Ionel 29 iunie 2017 at 22:22

X22…astea sunt stributiile presedintelui, sa aiba intalniri cu demnitari din alte tari. Pune mana si citeste.

codru 30 iunie 2017 at 10:29

Sunt si presedinti de tara care au renuntat la salariu si alte facilitati oferite de popor. Daca nu stiti mai cititi!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...