Rămâi conectat

Politică Administrație

Iohannis le solicită PSD/ALDE/UDMR să termine cu „țopăiala” fiscal-bugetară și să guverneze responsabil

Ziarul Unirea

Publicat

în

Președintele Iohannis a atacat în termeni duri la ceremonia de învestire a noului Guvern, că demiterea Guvernului prin moțiune de cenzură, susținând că acest eveniment va fi o pată în istoria României, așa cum guvernul precedent va rămâne în instorie pentru Ordonanța 13.

În ceea ce privește programul de guvernare și deciziile contradictorii luate la nivel economic, președintele a îndrumat coaliția de guvernare să înceteze cu această „țopăială fiscal-bugetară”, care nu face decât să alunge investitorii străini.

Iohannis a reiterat relația bună pe care România o are cu SUA și NATO, sfătuind coaliția de guvernare să demonstreze că suntem o țară integră, „indiferent de sincopele politice”

„Vă felicit pentru investitură și vă doresc mult succes, noi românii și dumneavoastră avem mare nevoie de un succes guvernamanetal, au trecut abia 6 luni de când ne-am întâlnit aici pentru a investi un guvern PSD-ALDE după ce au fost câștigate alegerile parlamentare de această coaliție.

O formulă scurtă, foarte scurtă, care ar caracteriza aceste prime 6 luni din mandatul coaliției PSD – ALDE ar putea suna: ați băgat țara în criză pentru că nu ați știut să guvernați. Că a fost vina sau că este vina fostului prim-ministru care nu s-a pus singur acolo, dar din păcate nu a știu să plece singur sau a altcuiva nu este o analiză pe care trebuie să o fac eu sau românii, este o analiză pe care probabil ați făcut-o sau o veți face în coaliție

Dar faptele rămân și dovada că această formula scurtă de concluzie este adevărată este chiar moțiunea de cenzură prin care ați demis propriul guvern și asta o noutate în spațiul democratic european”, a precizat Iohannis.

„Fie ca aceasta a doua încercare de guvernare să aibă mai mult succes decât prima. Eu mi-o doresc și sunt convins că și românii își doresc același lucru”, a conchis Iohannis.

Liviu Dragnea a fost vizibil afectat de declarațiile lui Iohannis, întorcând capul în momentul în care președintele s-a apropiat de el.

Pe de altă parte, surprinzător este zâmbetul afișat de ministrul desemnat, Mihai Tudose, o persoană care de obicei nu prea obișnuiește să zâmbească. Gestul premierului, care a stat cât mai aproape de președinte, arată faptul că nu s-a simțit în niciun fel vizat de atacurile lui Iohannis.

Sursa: evz.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

4 aprilie-11 mai: Curățenia de primăvară la Alba Iulia. Programul activităților

Bogdan Ilea

Publicat

în

4 aprilie-11 mai: Curățenia de primăvară la Alba Iulia. Programul activităților Primăria municipiului Alba Iulia se pregătește de curățenia de primăvară. Mai multe zone din oraș urmează să fie măturate sau curățate între 4 aprilie și 11 mai.  Începe curățenia de primăvara în Municipiul Alba Iulia, în perioada 01.04.2024 – 11.05.2024. Se vor executa lucrări […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea