Rămâi conectat

Actualitate

Rezultate îngrijorătoare pentru elevii din Alba Iulia evaluați privind afecțiunile coloanei: Circa 50% prezintă scolioză și cifoză

Ziarul Unirea

Publicat

în

Campanie derulata în școlile generale din Alba Iulia: În perioada Mai – Iunie Clubul Rotary Alba Iulia Civitas Solis, în colaborare cu SC STARMEDICA SRL din Alba Iulia, au derulat cea de-a doua campanie de informare și depistare precoce a cifoscoliozei la copiii de 12 – 13 ani (clasa a 6-a).

Proiectul s-a desfășurat sub denumirea “ O viață dreapta” , fiind realizat  în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Județului Alba și Școlile Generale din Alba Iulia.

Beneficiarii proiectului au fost cei 550 elevi ai claselor  a VI-a din școlile generale, vârsta optima de depistare și tratare a acestei afecțiuni fiind cea de 12 ani. Dintre aceștia, 296 au prezentat acordul de evaluare semnat de părinți și 186 s-au prezentat la evaluare.

Dintre copiii evaluați următoarele afecțiuni au fost depistate: 8% dintre copii prezintă atitudine scoliotică, 49% prezintă scolioză, 51% cifoză, 28% lordoză, 9% spate plat și 33% platfus. În următoarea perioadă se vor întocmi scrisori către medicii de familie cu fiecare copil în parte pentru a putea să fie îndrumat către  recuperare . Totodată se vor prezenta rezultatele pe fiecare școală pentru ca medicii să poată să ia măsurile necesare.

„La o mare parte dintre copiii evaluați au fost găsite tulburări de statică vertebrală, precum și deficiențe fizice ale piciorului. Dorim conștientizarea importanței kinetoterapiei în viața copiilor . Totodată prin proiectul „O viață dreaptă” se dorește prevenirea agravării afecțiunilor descoperite la acești copii pentru a nu deveni adulți cu probleme de spate”, a spus  Adela Neamțu, kinetoterapeut în cadrul proiectului și membră Rotary Club Alba Iulia Civitas Solis

„Proiectul s-a desfășurat cu succes. Au fost evaluați foarte mulți copii la care s-au găsit deficiențe ale coloanei. Doresc să transmit mulțumiri Inspectoratului Școlar Alba pentru sprijin, celor 8 școli unde s-au efectuat evaluări, pentru colaborare, kinetoterapeuților Adela Neamțu și Mircea Ordean pentru implicarea activă în cadrul proiectului precum și celor 12 voluntari studenți la kinetoteraperie care s-au implicat cu un deosebit entuziasm în acest proiect. Rezultatele proiectului, chiar dacă sunt negative,  ne ajută să conștientizăm deficiențele coloanei existente la copii și să le tratăm din timp”, a spus Dragoș Medrea, președinte Rotary Club Alba Iulia Civitas Solis.

Proiectul a fost finanțat de Clubul Rotary Alba Iulia Civitas Solis, specialiștii kinoterapeuti și informarea de specialitate fiind asigurate de SC STARMEDICA SRL.

Campania de informare și depistare a cifoscoliozei la copii reprezintă una  dintre acțiunile dedicate comunității a Clubului Rotary Alba Iulia Civitas Solis  din anul 2017 și se dorește a fi desfășurată și în anii ce urmează.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Recalculare pensii 2024: Primele DECIZII au ajuns la pensionari prin poștă

Bera Larisa

Publicat

în

Recalculare pensii 2024: Primele DECIZII au ajuns la pensionari prin poștă Peste jumătate de milion de decizii de recalculare a pensiilor au fost înmânate beneficiarilor de către Poşta Română, vineri, în prima zi de distribuire, informează compania printr-un comunicat, potrivit Agerpres. Citește și: PENSII 2024 | Poșta Română începe distribuirea deciziilor de recalculare a pensiilor. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea