Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Grupul ,,Mlădițe Cugirene” a câștigat premiul special al juriului la Festivalul interjudețean de interpretare muzicală ,,Trecut, prezent și viitor”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sub genericul ,,Orizonturi – trecut, prezent, viitor”, la Deva s-a desfășurat, recent, cea de-a doua ediție a Festivalulului interjudețean de interpretare muzicală, eveniment la care au luat parte peste 60 de concurenți. Concursul a fost organizat pe trei secțiuni, categoriile de vârstă 4-6 ani,7-11ani, 12-15 ani, 16- 19 ani și anume: muzică popular, muzică de divertisment și muzică cultă.

Concurenților li s-au cerut să prezente două piese live, de stil diferit, unul mai lent (doina sau balada) și altul mai ritmat acompaniat de negativ sau de instrumente populare. Pentru categoriile de vârstă 6-7 ani si 8- 10 ani, nu a fost obligatorii doina sau balada, ci s-au interpretat două melodii ritmate. Concurentii au purtat obligatoriu costumul popular specific zonei pe care o reprezintă.

Juriul a tinut cont în notarea participanților de următoarele criterii: calitățile vocale interpretative ale concurentilor;  realizarea artistică a repertoriului ales în funcție de gradul de dificultate; dicția și pronunția; expresivitatea artistică; ținuta scenică.

Cugirul a participat la Secțiunea Interpretare muzicală – muzică populară, cu grupul ,,Mlădițe cugirene”, condus de profesoara Ionela Popa, obținând ”Premiul special al Juriului”.

La sectiunea soliști vocali a obținut Trofeul concursului  prin Blaga Gratiela, actualmente elevă în clsa a IX-a la Liceul de Arte ,,Regina Maria” din Alba Iulia, secția ”Muzica vocală tradițională românească” la clasa prof. Ionela Popa.  Aceasta a fost elevă a Școlii Gimnaziale nr.3 Cugir și membră a grupului vocal ”Mlădițe Cugirene”, fiind îndrumată de Ionela Popa spre un liceu vocațional, dat fiind talentul său deosebit. „Aceasta a impresionat juriul, deoarece are o voce caldă, curată și care transmite emoția cantecului”, ne-a declarat Ionela Popa.

Premiul special de autenticitate a fost acordat elevei Tărtău Bucur Cosmina, în prezent elevă în clsasa a X-a a Colegiului Național ,,David Prodan” Cugir,  fostă la rândul ei, elevă a Școlii Gimnaziale nr 3 Cugir, si membră a grupului ,,Mladite cugirene”, unde pe parcursul  școlii gimnazile a obținut numeroase premii la concursuri si festivaluri.

O altă voce, care a impresionat juriul și publicul a fost Poienar Maximiliana, o talentată elevă din clasa a V-a a Școlii Gimnaziale nr.3, cu radăcini din zona Maramureșului. Ea a reușit să obțină  Premiul special pentru autenticitate și a ținut să ne spună că vrea sa ajungă să cunoască cât mai bine zona de proveninență a bunicii sale.

Tot Premiul special pentru prezență scenică a fost obținut și de eleva Mara Bianca din clasa a III-a a învățătoarei Anda Tecșa. O tânără speranță, la început de drum, dar foarte consecventă și îndrăgostită de scenă.

Cel mai tânăr concurrent, Teban Bogdan, elev în clasa pregătitoare a invățătoarei  Elena Crișan, aflat la primul lui concurs a impresionat juriul, care i-a acordat pentru prestația sa ,,Premiul special”.

”A fost o mare bucurie pentru noi să primim aprecierile publicului și ale juriului, iar rezultatele obținute dovedesc talentul, dorința  și ambiția copiilor de a cunoaște și a fi cât mai de aproape de folclorul muzical”, ne-a declarat prof. Ionela Popa.

  Constantin PREDESCU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Întreținerea anvelopelor de vară: Când și cum să le înlocuiești pentru siguranța ta

Bera Larisa

Publicat

în

Întreținerea anvelopelor de vară: Când și cum să le înlocuiești pentru siguranța ta Anvelopele sunt unele dintre cele mai importante elemente de siguranță ale mașinii. Totuși, fiind confecționate din cauciuc, acestea se uzează în timp și necesită înlocuire după o anumită perioadă. Află la câți kilometri ar trebui schimbate anvelopele de vară și în ce […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea