Ce va conține Legea turismului și când s-ar putea să intre în vigoare?
Potrivit ministrului Mircea Dobre, Legea turismului este greu de realizat dar ar putea să intre în vigoare începând de la 1 ianuarie 2018.
Legislația din domeniul turistic este veche de 14 ani, iar ministerul de resort intenționează să lanseze un nou proiect până la 1 iulie 2017, pentru a putea intra în vigoare din 1 ianuarie 2018.
„Sunt multe de spus, dar avem un avantaj că instituția pe care o conduc pleacă de la zero. În ultimii ani nu s-a făcut nimic în industria de profil. Este un dezavantaj că nu s-a făcut nimic și că mergem pe o legislație veche de aproximativ 13-14 ani. Nu trebuie să ne mai uităm în spate, ci numai înainte. Au fost făcuți pași foarte importanți într-un timp foarte scurt, într-o colaborare foarte bună cu entitățile private. Trebuie să recunoaștem că investițiile în turism și alimentație publică sunt private 99%. Ne-am propus ca Legea turismului să o realizăm și o să o dezbatem până la 1 iulie 2017, pentru a putea intra în vigoare din 1 ianuarie 2018. Trebuie să fie o perioadă de pregătire, nu doar pentru cei privați, ci și pentru cei din administrația publică. O lege care nu este ușor de realizat. Trebuie să ne gândim foarte bine cum să avem această lege: una stufoasă prin care nu vom realiza mare lucru sau una scurtă, dinamică în care să definim ceea ce avem de definit?”, a afirmat Dobre.
Potrivit acestuia, industria turismului ar putea să se dubleze când vorbim despre procentul din produsul intern brut, până la 3%.
„Vorbim despre o dublare a procentului din PIB în ceea ce privește această industrie. Eu spun că, în 3-4 ani, putem să discutăm de o dublare de la 1,5% la 3%, poate chiar și mai mult. Trebuie să ne întrebăm, în primul rând, dacă este vorba despre 1,5%. Descopăr pe parcurs tot felul de entități private care nu sunt fiscalizate, înregistrate, certificate, licențiate și nu sunt de acord cu concurența neloială”, a susținut oficialul.
Trebuie să avem entități care să-și plătească impozitele și taxele, să nu spună lasă că merge și așa, mai spune oficialul. Potrivit acestuia, sunt multe lucruri de făcut în această industrie, iar responsabilitatea autorității centrale este să pun[ la punct partea de temei legal, de act normativ.
„Pe partea de pachete de servicii turistice suntem deja în pre-infringement, în acest moment. Este vorba despre două directive, una din 1999, alta din 2015, care trebuiau transpuse în legislația românească, lucru care nu s-a întâmplat. Nu e niciun fel de problemă, o vom rezolva și pe aceasta. Până la 31 decembrie 2017 trebuie să rezolvăm aceste probleme”, a precizat ministrul Turismului.
Sursa: realitatea.net
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Prețuri ca în Elveția în supermarket-urile din România, dar salarii de 6 ori mai mici: Exemple de prețuri
Prețuri ca în Elveția în supermarket-urile din România, dar salarii de 6 ori mai mici: Exemple de prețuri În România mai avem puțin până să ajungem să avem aceleași prețuri ca în Elveția, după luni consecutive de creștere a inflației. Când merg la supermarket, mulți cetățeni pot observa că au ajuns să pună din ce […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum o zi
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum o zi
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Ştirea zileiacum 14 ore
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum 14 ore
MESAJE SMS de CRĂCIUN 2024 în limba ENGLEZĂ. Idei de URĂRI şi Felicitări în română şi engleză !
-
Curier Județeanacum 2 zile
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui