Rămâi conectat

Cultură Educație

Sebastian Onac, despre concursul de robotică: De când sunt profesor nu am văzut atâta ambiție, încrâncenare, rezistență fizică și psihică

Ziarul Unirea

Publicat

în

Profesorul de informatică Sebastian Onac scrie, pe contul său de Facebook, că la concursul marathon FIRST Tech Challenge Romania, desfășurat recent la București, roboțelul Colegiului ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia a câștigat trei meciuri din șase, iar despre elevi are numai cuvinte de laudă, precizând că nu a mai văzut atâta rezistență fizică și psihică.

”De când sunt profesor, nu am întâlnit această situație. Nu am văzut atâta ambiție, încrâncenare, rezistență fizică și psihică timp de 56 de ore cu somn totalizat de 6 ore într-un concurs Maraton Național.

Respect ! Drăguș Alexandru, Pop Cristian, Bendea Daniel, Sofrac Robert, Cioancă Răzvan, Zaharescu Constantin, Ioica Bogdan, Corpodean Darius, Florea Denisa, Adam George, Dumitrache George, Oprita Catalin, elevi ai Colegiului HCC, Alba Iulia.

In fiecare noapte începând cu ora 11 seara, antrenamente și reconfigurare de roboți la HUB-ul Universității Politehnice București și direct, fără somn, dimineața la 7 intrarea în competiție zi-lumină, un somn de 2 ore. Și tot așa de 3 ori !

La concursul marathon FIRST Tech Challenge Romania (25-26 martie, Sala Polivalentă București) au participat 53 de echipe, reunind 800 din cei mai buni elevi selectați din 48 de licee din România.

Robotul RO 001 XEO HCC a jucat 6 meciuri din care a câștigat 3, pe parcursul competiției a pierdut un motor și un senzor, a fost reconfigurat și antrenat în permanență înainte de fiecare intrare în cele 6 competiții.

Un Mare Bravo pentru acuratețea roboților celor trei echipe care vor reprezenta Romania la campionatul mondial de robotica din SUA: Liceul Teoretic Stefan Odobleja (Bucuresti), Impulsive – FTC (Suceava) si Soft Hoarders (Craiova) !

Mulțumim colegilor profesori ai Colegiului “Horea, Cloșca și Crișan”, Alba Iulia, d-lor directori Valer Cerbu și Sorin Schiau pentru tot sprijinul acordat în crearea condițiilor de lucru pentru echipa XEO a HCC, Alba Iulia – Robotul RO 0001.

SC ANTEL SRL ne-au ajutat cu tot ceea ce înseamnă publicitate, iar Muzeul Național al Unirii Alba Iulia ne-au oferit însemnele orașului !

Părinții elevilor au avut înțelegere până la cer… în cele 5 luni de pregătiri și-n timpul competiției cu motto-ul: “Copiii nu dorm niciodată ! “J

Bravo Lor ! Părinților !

Profesori informatică Colegiul HCC, Alba Iulia
Carmen Palcu
Laura Mureșan
Sebastian Onac”, a scris, luni, Sebastian Onac pe Facebook.

[nggallery id=3666]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

1 iulie 2024: Concert special de clavecin la Catedrala Romano-Catolică ,,Sfântul Mihail” din Alba Iulia, susținut de pianistul Stanisław Łopuszyński

Bera Larisa

Publicat

în

1 iulie 2024: Concert special de clavecin la Catedrala Romano-Catolică ,,Sfântul Mihail” din Alba Iulia, susținut de pianistul Stanisław Łopuszyński Luni, 1 iulie 2024, ora 19:00, va avea loc un concert special de clavecin la Catedrala Romano-Catolică ,,Sfântul Mihail” din Alba Iulia, susținut de pianistul Stanisław Łopuszyński. Citește și: JOI, 27 iunie: Noi întâlniri ale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea