Rămâi conectat

Economie

România a ajuns pe locul 7, de pe locul 19, în domeniul politicilor de control al consumului de tutun

Ziarul Unirea

Publicat

în

România a realizat în 2016 cel mai mare salt pozitiv înregistrat vreodată de o țară, de 12 locuri, ajungând pe locul 7 de pe 19, în domeniul politicilor de control al consumului de tutun, ca urmare a adoptării legislației de interzicere a fumatului în spațiile publice închise, anunță Ministerul Sănătății.
Raportul prezintă rezultatele activităților de dezvoltare și implementare de politici privind controlul consumului de tutun în 35 de țări europene, folosind un instrument numit Scala Politicilor de Control al Consumului de Tutun. Țările europene au fost evaluate în privința măsurilor considerate a fi componente esențiale ale unor programe cuprinzătoare de control al consumului de tutun, conform recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății și Băncii Mondiale.

Potrivit Ministerului Sănătății (MS), saltul de 12 locuri al României, de pe locul 19, în 2013, pe locul 7 în acest raport se datorează adoptării legislației de interzicere a fumatului în spațiile publice închise, adoptării Directivei Europene privind produsele din tutun, precum și inițierii celei mai ample dezbateri pe teme de sănătate în spațiul public odată cu modificările legislative.

Saltul este reflectat și în nivelul de susținere fără precedent (85 la sută) în rândul populației pentru politici de control al consumului de tutun, spun reprezentanții MS. România se alătură, astfel, grupului-lider al țărilor europene care prioritizează și acordă atenția cuvenită luptei cu consumul de tutun ca una din dependențele cu efecte devastatoare asupra sănătății publice, mai arată Ministerul Sănătății. Raportul este publicat la fiecare trei ani, ultimul, cel aferent anului 2013, fiind dat publicității în 2014, la a șasea Conferință Europeană Tobacco or Health de la Istanbul.
În Raportul din 2013, România se afla pe locul 19, în scădere cu trei locuri față de raportul precedent. De asemenea, România era prezentată ca una dintre cele patru țări care votase împotriva adoptării Directivei Europene privind Produsele din Tutun.
Sursa: profit.ro

Salvează

Salvează

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Anunț finalizare proiect „Modernizare Străzi: Aurel Vlaicu, 8 Martie, Fântâna de Aur, Sticlarilor, Municipiul Sebeș”, cod SMIS 143511

Andreea Ștefan

Publicat

în

Anunț Proiectul „Modernizare Străzi: Aurel Vlaicu, 8 Martie, Fântâna de Aur, Sticlarilor, Municipiul Sebeș”, cod SMIS 143511 a contribuit la realizarea obiectivului priorității de investiție 9.1 – Reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială, prin măsuri integrate, fiind realizată modernizarea străzilor Aurel Vlaicu, 8 Martie, Fântâna de Aur și Sticlarilor, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea