// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

România a ajuns pe locul 7, de pe locul 19, în domeniul politicilor de control al consumului de tutun

România a realizat în 2016 cel mai mare salt pozitiv înregistrat vreodată de o țară, de 12 locuri, ajungând pe locul 7 de pe 19, în domeniul politicilor de control al consumului de tutun, ca urmare a adoptării legislației de interzicere a fumatului în spațiile publice închise, anunță Ministerul Sănătății.
Raportul prezintă rezultatele activităților de dezvoltare și implementare de politici privind controlul consumului de tutun în 35 de țări europene, folosind un instrument numit Scala Politicilor de Control al Consumului de Tutun. Țările europene au fost evaluate în privința măsurilor considerate a fi componente esențiale ale unor programe cuprinzătoare de control al consumului de tutun, conform recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății și Băncii Mondiale.

Potrivit Ministerului Sănătății (MS), saltul de 12 locuri al României, de pe locul 19, în 2013, pe locul 7 în acest raport se datorează adoptării legislației de interzicere a fumatului în spațiile publice închise, adoptării Directivei Europene privind produsele din tutun, precum și inițierii celei mai ample dezbateri pe teme de sănătate în spațiul public odată cu modificările legislative.

Saltul este reflectat și în nivelul de susținere fără precedent (85 la sută) în rândul populației pentru politici de control al consumului de tutun, spun reprezentanții MS. România se alătură, astfel, grupului-lider al țărilor europene care prioritizează și acordă atenția cuvenită luptei cu consumul de tutun ca una din dependențele cu efecte devastatoare asupra sănătății publice, mai arată Ministerul Sănătății. Raportul este publicat la fiecare trei ani, ultimul, cel aferent anului 2013, fiind dat publicității în 2014, la a șasea Conferință Europeană Tobacco or Health de la Istanbul.
În Raportul din 2013, România se afla pe locul 19, în scădere cu trei locuri față de raportul precedent. De asemenea, România era prezentată ca una dintre cele patru țări care votase împotriva adoptării Directivei Europene privind Produsele din Tutun.
Sursa: profit.ro

Salvează

Salvează

Salvează

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419