Lia Olguța Vasilescu, ministrul Muncii, garantează creșterea punctului de pensie la 1.000 de lei, de la 1 iulie
Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii, a declarat într-o emisiune televizată că, așa cum e prevăzut în programul de guvernare, punctul de pensie va crește de la 1 iulie la 1.000 de lei, chiar dacă șeful misiunii FMI a recomandat amânarea implementării acestei măsuri.
“Guvernul îşi va respecta programul de guvernare. Din câte știu eu, PSD și ALDE au câștigat alegerile în România, și nu Fondul Monetar Internațional. În al doilea rând, toate estimările care s-au făcut în ceea ce privește România, de către Comisia Europeană sau de către FMI până acum au fost greșite (…) Dați-ne voie să ne luăm după comisia noastră de prognoză, care nu a greșit niciodată datele, și nu după FMI sau CE, care au greșit de fiecare dată”, a mai spus Lia Olguța Vasilescu.
Ministrul a mai arătat că atât creșterea punctului de pensie, cât și cheltuielile cu măririle de salarii ajung la 16 miliarde de lei anul acesta, dar în același timp, veniturile suplimentare la bugetul de stat sunt prognozate la 17,5 miliarde de lei.
Oficialul FMI în România, Reza Baqi a declarat, la finalul vizitei de săptămâna trecută, că autoritățile ar putea reduce deficitul bugetar prin folosirea finanțărilor europene, printr-o reformă a administrației fiscale, dar și prin reducerea și eficientizarea cheltuielilor și amânarea creșterii punctului de pensie.
CITEȘTE ȘI: Amânarea majorării pensiilor între recomandările FMI, pentru reducerea deficitului bugetar
Punctul de pensie a fost majorat prima data la 1 ianuarie 2017, cu 5,25%, iar de la 1 iulie 2017 va crește cu încă 9 procente și va ajunge la 1.000 lei, așa cum prevede Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 2/2017, publicată în lun ianuarie în Monitorul Oficial.
Sursa: legestart.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
Tradiții și superstiții de Ignat, ziua în care sunt sacrificați porcii. Cum vor fi pedepsiți cei care muncesc în această zi
În tradiția creștină românească, tăiatul porcului are o dată bine stabilită. Această zi este denumită Ignat, deoarece în calendarul creștin-ortodox, ziua coincide cu Sfântul Ignatie Teoforul Despre Sfântul Ignatie Teoforul prăznuit pe 20 decembrie se ştie că a lăsat Bisericii documente preţioase – scrisorile sale dedicate comunităţilor crestine prin care trecea pe drumul martiriului, care […]
Secțiune Articole Similare
-
Curier Județeanacum 21 de ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum o zi
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Actualitateacum 13 ore
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor