Amânarea majorării pensiilor între recomandările FMI, pentru reducerea deficitului bugetar

Potrivit şefului misiunii FMI pentru România, Reza Baqir, autorităţile ar putea reduce deficitul bugetar prin eficientizarea cheltuielilor, folosirea finanţărilor europene, reforma administraţiei fiscale şi amânarea creşterii punctului de pensie într-o conferinţă de presă.

„Există mai multe măsuri care pot fi luate în considerare (pentru a se reduce deficitul bugetar – n. r.). Cel mai important este să se crească eficienţa cheltuielilor, să se folosească mai mult investiţiile finanţate de Uniunea Europeană, să se accelereze reforma administraţiei fiscale în cadrul ANAF. Dacă ne uităm la zona colectării pe TVA, România are gap-ul (decalajul) cel mai mare. Prin gap înţeleg diferenţa între ceea ce România ar putea colecta şi ceea ce colectează în fapt. Acestea sunt căi prin care deficitul ar putea fi redus. O altă măsură ar putea fi să se amâne creşterea punctului de pensie care urmează a fi introdus pe parcursul acestui an”, a explicat Baqir.

Fondul Monetar Internaţional estimează un deficit bugetar de 3,7% pentru acest an şi de 3,9% pentru 2018.

CITEȘTE ȘI: Valoarea punctului de pensie: Vezi cum se calculează pensia

„Pentru anul acesta, estimăm că, dacă nu se iau alte măsuri în afară de cele incluse deja în buget, deficitul proiectat va fi de 3,7% din PIB. În timp ce deficitul este proiectat la 3,7% într-un scenariu în care politicile nu se modifică, vedem unele probleme care se configurează anul viitor. După estimările noastre, noi proiectăm că deficitul anului viitor va ajunge la 3,9% din PIB. Aş vrea să precizez că estimările noastre pentru anul viitor se vor modifica odată ce se vor purta discuţiile pe bugetul 2018. Informaţiile noastre la acest moment se bazează pe ceea ce s-a inclus cu privire la anul 2018 în bugetul anului 2017 şi pe efectele unor politici care sunt deja luate în considerare, cum ar fi majorarea punctului de pensie care trebuie să intre în vigoare în cursul acestui an”, a arătat oficialul FMI.

Sursa: agerpres.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

jud 21 martie 2017 at 10:21

Avertisment:Nu mai loviti in pensionari!Gasiti solutii,prin reducerea unor cheltuieli facute aiurea!!!!

dolfi 21 martie 2017 at 19:28

ba da domnule, in pensionari trebuie lovit! Pentru ca atata au vrut libertate acu 27 de ani incat nu le-a mai pasat dupa ce cizmarul a fost impuscat. Au inchis ochii la furtul generalizat, al fabricilor, terenurilor si chiar a propriilor contributii la sistemul de pensii de stat! acu mergeti la toti hotii cu care-ati votat de 27 de ani si luati-i de cojoc sa va dea banii!

dolfi 21 martie 2017 at 19:26

de 27 de ani votati hotii… asta aveti

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...