Municipalitatea din Alba Iulia, focusată pe reziliență urbană – FOTO
În decursul ultimilor ani, schimbările climatice au avut un efect major asupra mediului înconjurător, a economiei și a oamenilor. Comunitățile locale sunt chemate să se adapteze la schimbările intervenite și să se pregătească pentru scenarii plauzibile ale viitoarelor schimbări climatice.
Pentru a ajuta la promovarea acestor acțiuni, Comisia Europeană sprijină pașii de adaptare, susținând Europa să devină mai rezistentă la schimbările climatice și la a crește capacitatea sa de a răspunde la impactul acestora.
Primăria Alba Iulia este partener în cadrul unuia dintre aceste proiecte și anume EPICURO, proiect co-finanțat prin programul Europa Pentru Cetățeni al Uniunii Europene.
EPICURO (Parteneriatul European pentru Orașe Inovatoare într-un Cadru de Reziliență Urbană) este format dintr-o rețea de 11 entități publice care au stabilit o cooperare pe parcursul a 2 ani, cu scopul de a promova și de a dezvolta strategii rezistente urbane, împreună cu o implicare puternică a cetățenilor, care vor lua parte în mod direct la acțiunile proiectului.
Vineri, 17 februarie, a avut loc prima întâlnire dedicată prezentării și dezbaterii problemelor de reziliență urbană cu care se confruntă sau se poate confrunta Municipiul Alba Iulia în viitorul apropiat.
Printre participanții invitați s-au numărat reprezentanți ai instituțiilor publice locale, ai organizațiilor non-guvernamentale și ale altor asociații și entități, care prin activitatea depusă pot aduce o mai mare conștientizare asupra problemelor discutate și pot disemina informații asupra reducerii riscului la care este predispusă comunitatea în urma schimbărilor climatice. Mai mult, în cadrul întâlnirii s-au prezentat exemple de bune practici ale implicării cetățenilor din orașele partenere în activități legate de reziliența urbană.
”Reziliența este abilitatea unui individ, unei gospodării, unei comunități, unei țări sau a unei regiuni de a rezista, de a se adapta și de a se recupera rapid de la tensiuni și șocuri. Pe de o parte, este capacitatea de a rezista unui eveniment traumatic sau neașteptat, iar pe de altă parte, este capacitatea de a reveni rapid la starea anterioară.” COM (2012) 586
[nggallery id=3451]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Alin Tomuș, sociolog: Ideea unui guvern minoritar nu face altceva decât să prelungească instabilitatea
Alin Tomuș, sociolog: Ideea unui guvern minoritar nu face altceva decât să prelungească instabilitatea Marcel Ciolacu a anunțat recent că PSD se retrage de la guvernare, pe fondul impasului în negocieri, însă social-democrații sunt dispuși să voteze un guvern de dreapta. Sociologul albaiulian, Alin Tomuș, și-a exprimat opinia referitor la contextul politic actual, afirmând că, […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Curier Județeanacum 4 ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Sănătatea și naturăacum 5 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 8 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi