Ambasadorul Paul Brummell, la Alba Iulia, despre grațiere: În Marea Britanie am adoptat soluții diferite, de exemplu închisori private
Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell, a declarat, vineri, că știe că în România penitenciarele sunt suprapopulate, precizând că această problemă a existat și în Marea Britanie, însă s-au adoptate soluții diferite, ”de exemplu închisori private”.
Ambasadorul Paul Brummell a susținut, vineri, la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, la o conferință cu tema „stilul de conducere al Reginei Maria”, iar după aceasta a fost întrebat de jurnaliști ce părere are despre ordonanța de urgență privind grațierea și de modificarea Codurilor penale.
”Nu este rolul diplomaților străini de a spune ce trebuie să fie în legislația din România. Este o întrebare importantă și cred că e important să aibă toate părțile interesate un punct de vedere. În ceea ce privește Marea Britanie, avem o colaborare de lungă durată cu Ministerul Justiției și cu instituțiile de justiție și poliție din România și suntem absolut gata să schimbăm experiența noastră. Ministerul Justiției a explicat că este o problemă aici în ceea ce privește populația din închisori care e, din păcate, e mai mare decât capacitatea. Este o problemă nu numai pentru România. În Marea Britanie am adoptat soluțiile diferite, de exemplu închisori private sau alternative pentru închisori, de exemplu brățări electronice. Suntem gata să discutăm cu autoritățile române experiența noastră. Poate să fie interesant și folositor pentru România, poate să nu fie. Este pentru România să decidă”, a răspuns Paul Brummell.
Întrebat dacă este nevoie de un referendum privind grațierea și modificarea Codurilor penale, ambasadorul Marii Britanii la București a declarat că această întrebare este ”pentru România”, și nu poate răspunde un diplomat străin, însă a precizat că trebuie să existe discuții transparente la care să participe toate părțile implicate, pentru a găsi cele mai bune soluții.
Preşedintele Klaus Iohannis a declanşat procedura privind organizarea unui referendum naţional în privinţa continuării luptei împotriva corupţiei şi asigurării integrităţii funcţiei publice.
Șeful statului a spus că întrebarea de la referendum nu va conţine cuvântul „graţiere”, deoarece Constituţia nu îi permite acest lucru şi că cel mai probabil întrebarea va fi legată de anticorupţie sau integritate.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 4 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii