Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: în semifinalele Cupei României, Volei Alba Blaj – CSM Bucureşti 3-0! Victorie netă, prima din 2017 și opțiune importantă pentru finală

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Volei Alba Blaj - CSM Bucuresti cupa 52Volei Alba Blaj a câștigat fără drept de apel, scor 3-0 (25-20, 25-20, 25-18), prima manșă a semifinalelor Cupei României, cu CSM București și are acum prima opțiune de calificare în ultimul act, după o evoluție remarcabilă.

Primul succes din 2017 a fost unul fără drept de apel, împotriva unei echipe ce a fost pusă la respect. Formația blăjeană și-a luat revanșa pentru eșecul din luna decembrie și a izbutit să spargă seria insucceselor din ultima perioadă. În Sala „Timotei Cipariu”, în fața fanilor entuziaști, formația lui Darko Zakoc și-a regăsit cadența și și-a recăpătat liniștea.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Campioana României a etalat o prestație convingătoare, împotriva rivalei ce i-a administrat primul eșec al sezonului, deținătoarea titlului reușind să joace la nivelul așteptărilor, cu Antonijevic în prim plan, o evoluție entuziasmantă a coordonatoarei.

Și dacă în precedentul duel de la Blaj, partida a fost una dramatică, de data aceasta deținătoarea titlului s-a impus într-un joc controlat cu autoritate.

Volei Alba Blaj şi CSM Bucureşti s-au duelat în Sala „Timotei Cipariu”, în manşa tur din semifinalele Cupei României, prilej de reabilitare pentru cele două competitoare, dezamăgite după eşecurile europene de săptămâna trecută.

*Primul set 25-20

Blajul a început șovăielnic întâlnirea, fiind condusă cu 5-1, moment în care Darko Zakoc a solicitat time-out, pentru a regla angrenajul. Campioana a reușit să egaleze 5-5, la primul time-out tehnic aflându-se în avantaj minim 8-7. Creșterea din jocul gazdelor a avut efecte și pe tabelă, formația din „Mica Romă” distanțându-se fără mari probleme, 10-7 și 16-10, la al doilea time-out tehnic. Ajunsă la punctul 20, trupa lui Zakoc s-a clătinat puțin, scorul s-a strâns, dar în cele din urmă campioana și-a adjudecat setul inaugural.

*Al doilea set, mult mai echilibrat, 25-20

Al doilea set a început tot în nota de dominare a „tigroaicelor”, ce au condus cu unul-două puncte. Blajul și-a revenit a egalat (8-8, 9-9) și apoi s-a instalat la timonă, deși adversarele nu s-au predat, tinând aproape. Egalitatea s-a restabilit, 14-14, Zakoc a apelat la un time-out  în speranța că va găsi soluția, ce a venit, la al doilea time-out tehnic Blajul fiind în față, 16-14. Insiprația lui Darko a dat roade, Volei Alba Blaj a bifat 5 puncte consecutive, distanțându-se la 19-14. Zarurile nu erau însă aruncate, CSM-ul s-a agățat de meci, iar Zakoc a fost obligat de căderea echipei sale să apeleze la un nou time-out, scorul strângându-se periculos, 19-18, când Antonjievic a „inventat” o minge de senzație. Finalul setului a fost unul dominat de gazde, ce au avut 4 mingi de set, fructificând-o pe prima.

*Al treilea set, dominat net, 25-18

Pe val și cu Lazic introdusă în teren, Blajul a avut un început de senzație ultimul set, dominând categoric, astfel că la primul time-out tehnic era un avans net: 8-2! CSM-ul s-a apropiat (7-10), dar s-a dovedit un simplu foc de paie, întrucât formația lui Darko Zakoc era de neoprit, astfe că la al doilea time-out tehnic era un scor sever: 16-9! Firesc, victoria a venit în minimum de seturi, ultimul fiind unul în care Volei Alba Blaj a condus în permanență.

Returul semifinalelor este prevăzut pe 1 februarie, iar în Divizia A1, Volei Alba Blaj are sâmbătă meci în deplasare cu Dinamo București.

Volei Alba Blaj: Ana Antonijevic – Adina Salaoru (cpt.), Nadja Ninkovic, Samara Rodrigues, Tatsiana Markevich, Nneka Onyejekwe, Marina Vujovic (libero); a mai intrat Rebecka Lazic, Dubravka Djuric; Ana Grbac, Ana Maria Berdilă, Lisa Kramer.

Foto: Nicu GOGA, Radio Blaj

[nggallery id=3278]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 4: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” Macarie (Adu Academy Șona)

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Sâmbăta Mare, Liga 4, etapa a 25-a: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica, cu „careu” Mihu (4 reușite)! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” (5 goluri) Macarie (Adu Academy Șona) *Limbenii Limba – Performanța Ighiu 1-0 (1-0). Victorie prețioasă a nou-promovatei, împotriva unui oponent cu pretenții la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea