Șeful CNAIR, Cătălin Homor, revocat din funcție. Nemulțumiri privind modul în care s-a făcut deszăpezirea
Membrii Consiliului de Administrație al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au decis, în ședința de marți, revocarea din funcție a directorului general al CNAIR, Cătălin Homor, pe motiv că au constatat deficiențe de gestionare a activităților companiei din ultima perioadă.
„În data de 10.01.2017, Consiliul de Administrație al CNAIR s-a reunit la solicitarea Adunării Generale a Acționarilor pentru a analiza activitatea și realizarea obiectivelor contractului de mandat al directorului general Cătălin Homor. În cadrul ședinței, membrii Consiliului de Administrație au constatat deficiențe de gestionare a activităților CNAIR din ultima perioadă și au decis revocarea din funcție a directorului general”, spune MT, într-un comunicat.
Potrivit sursei citate, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a dispus Corpului de Control să efectueze la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) o verificare a existenței mijloacelor și materialelor necesare deszăpezirii (utilaje speciale și starea de funcționare a acestora, stocuri de material antiderapant și combustibil), a situației contractelor cu societăți private pentru deszăpezire și a modului de fundamentare a ordinului privind utilizarea nisipului la deszăpezire.
Premierul Sorin Grindeanu i-a cerut, sâmbătă, ministrului Transporturilor să trimită Corpul de control la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) și să ia toate măsurile legale pentru demiterea directorului general al companiei, Cătălin Homor.
„L-am rugat pe domnul ministru Cuc (ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc — n.r.) să trimită Corpul de control la CNAIR și, de asemenea, l-am rugat să ia toate măsurile legale pentru demiterea domnului director al CNAIR pentru că în acest moment tot ceea ce înseamnă coordonarea activităților de deszăpezire și modul în care operatorii și cei care au câștigat au fost coordonați, la 14 ore după ridicarea Codului portocaliu, este deficitară. I-am transmis domnului Cuc să facă o analiză în amănunt nu doar pe persoană pentru că e clar că acolo lucrurile sunt deficitare ci și la cauzele care au dus la această situație nefericită”, a declarat, sâmbătă, premierul, la finalul unei ședințe ce a avut loc la Ministerul Transporturilor.
La rândul său, ministrul Transporturilor a anunțat, sâmbătă, că va trimite Corpul de control al instituției la CNAIR, pentru a vedea cum a fost evaluată cantitatea de materiale antiderapante.
„Am avut o analiză cu domnul Grindeanu (prim ministrul — n.r.) în urma opririi Codului portocaliu și în permanență am ținut legătura și cu doamna ministru de Interne și cu dânsul privind utilajele, stocurile pentru această perioadă. Sunt anumite discrepanțe între stocuri. Aici vorbim de sare și de nisip. Explicațiile celor de la CNAIR sunt legate conducerea anterioară a ministerului. Tocmai din acest motiv voi trimite Corpul de control acolo să vedem exact cum au evaluat dânșii situația înainte de acest episod și cum și-au ajustat toate cantitățile de materiale”, a spus, sâmbătă, ministrul Trasporturilor, la sediul instituției pe care o conduce.
Sursa Agerpres
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Publicitate electorală: Alianța PNL-PSD prinde rod și la Alba Iulia, în jurul banilor și domeniului public
Alianța PNL-PSD prinde rod și la Alba Iulia, în jurul banilor și domeniului public PSD și PNL = lovele. E un lucru pe care tot mai mulți oameni îl văd și înțeleg, în ciuda unui teatru ieftin în care cele două partide mimează cearta. PNL și PSD nu doar că guvernează împreună, însă iubirea de […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum o oră
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii