Deșeurile menajere din Alba Iulia vor fi depozitate, în continuare, în județul Sibiu – Mircea Hava: ”Am prelungit înțelegerea cu cei de acolo, până la finalizarea investiției de la Galda de Jos”
Administrația locală din Alba Iulia a rezolvat, luni, problema ce părea să amenințe municipiul începând cu data de 10 ianuarie, când expira contractul pentru depozitare a deșeurilor, încheiat cu societatea care deține halda de gunoi din localitatea Cristian, județul Sibiu. Potrivit primarului Mircea Hava, înțelegerea a fost prelungită până la finalizarea investiției de la Galda de Jos, respectiv a depozitului de deşeuri, staţiei de sortare și staţiei de tratare mecanică și biologică.
”E datoria noastră, ca administratori, să găsim soluții încă înainte de a apărea problemele. Cam așa stau lucrurile și în ceea ce privește colectarea deșeurilor menajere în Alba Iulia. Și o spun acum pentru că a fost nevoie de o rezolvare și am găsit acea rezolvare acum, nu mâine, nu săptămâna viitoare, nu după ce munții de gunoaie ar fi invadat zone întregi din oraș. Știu că vă sună cunoscut, știu că am mai trecut prin asta și știu și cui ar trebui să-i ”mulțumim” pentru asta. Dar nu ”mulțumirile” și pasarea responsabilității sunt stelele noastre călăuzitoare. Pe scurt: în 10 ianuarie urma să expire contractul pentru depozitarea deșeurilor menajere din Alba Iulia la halda de la Cristian- Sibiu. Nu am așteptat să se facă 10, 11, 17… și am prelungit înțelegerea cu cei de acolo pentru a putea depozita în continuare la ei, până la finalizarea investiției de la Galda de Jos, când lucrurile vor intra în normal și la noi în zonă. Deci nu aveți de ce vă face griji, deșeurile menajere din Alba Iulia vor fi ridicate, în continuare, după programul cunoscut și cu care sunteți deja obișnuiți. Cum și în ce fel acoperim toate perioadele, rămâne în sarcina noastră. Cred că nimeni nu a știut că o zi nu ne am putut deplasa la Sibiu din cauza autostrăzii înzăpezite. Local, nu s-a simțit nicio diferență”, a declarat, luni, primarul Hava.
Reamintim că proiectul “Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Alba”, co-finanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională (POS Mediu) este implementat de Consiliul Județean Alba. Valoarea proiectului este de 212.015.115 lei, fără TVA (47 mil euro). Suma eligibilă, conform POS Mediu, se ridică la 188.313.589 lei, fără TVA (42 mil euro). Scopul principal al proiectului este realizarea unui sistem integrat de management al deșeurilor care să corespundă legislației europene în vigoare, respectiv colectarea separată și depozitarea în condiții conforme din punct de vedere a protecției mediului.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
ACCIDENT rutier pe o stradă din Aiud: Un pieton a fost surprins și accidentat de un autoturism. Trafic îngreunat
ACCIDENT rutier pe o stradă din Aiud: Un pieton a fost surprins și accidentat de un autoturism. Trafic îngreunat Un accident rutier a avut vineri, 20 decembrie 2024, pe o stradă din municipiul Aiud, în jurul orei 19:30. Potrivit primelor informații transmise de IPJ Alba un pieton a fost surprins și accidentat de un autoturism. […]
Secțiune Articole Similare
-
Curier Județeanacum 21 de ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum o zi
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Actualitateacum 13 ore
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor