Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Deșeurile menajere din Alba Iulia vor fi depozitate, în continuare, în județul Sibiu – Mircea Hava: ”Am prelungit înțelegerea cu cei de acolo, până la finalizarea investiției de la Galda de Jos”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Administrația locală din Alba Iulia a rezolvat, luni, problema ce părea să amenințe municipiul începând cu data de 10 ianuarie, când expira contractul pentru depozitare a deșeurilor, încheiat cu societatea care deține halda de gunoi din localitatea Cristian, județul Sibiu. Potrivit primarului Mircea Hava, înțelegerea a fost prelungită până la finalizarea investiției de la Galda de Jos, respectiv a depozitului de deşeuri, staţiei de sortare și staţiei de tratare mecanică și biologică.

depozit-gunoi-cristian”E datoria noastră, ca administratori, să găsim soluții încă înainte de a apărea problemele. Cam așa stau lucrurile și în ceea ce privește colectarea deșeurilor menajere în Alba Iulia. Și o spun acum pentru că a fost nevoie de o rezolvare și am găsit acea rezolvare acum, nu mâine, nu săptămâna viitoare, nu după ce munții de gunoaie ar fi invadat zone întregi din oraș. Știu că vă sună cunoscut, știu că am mai trecut prin asta și știu și cui ar trebui să-i ”mulțumim” pentru asta. Dar nu ”mulțumirile” și pasarea responsabilității sunt stelele noastre călăuzitoare. Pe scurt: în 10 ianuarie urma să expire contractul pentru depozitarea deșeurilor menajere din Alba Iulia la halda de la Cristian- Sibiu. Nu am așteptat să se facă 10, 11, 17… și am prelungit înțelegerea cu cei de acolo pentru a putea depozita în continuare la ei, până la finalizarea investiției de la Galda de Jos, când lucrurile vor intra în normal și la noi în zonă. Deci nu aveți de ce vă face griji, deșeurile menajere din Alba Iulia vor fi ridicate, în continuare, după programul cunoscut și cu care sunteți deja obișnuiți. Cum și în ce fel acoperim toate perioadele, rămâne în sarcina noastră. Cred că nimeni nu a știut că o zi nu ne am putut deplasa la Sibiu din cauza autostrăzii înzăpezite. Local, nu s-a simțit nicio diferență”, a declarat, luni, primarul Hava.

CITEȘTE ȘI: Deși nici fir de gunoi nu o presează încă Halda (europeană) de gunoi (autohton) de la Galda de Jos a început s-o ia la vale

Reamintim că proiectul “Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Alba”, co-finanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională (POS Mediu) este implementat de Consiliul Județean Alba. Valoarea proiectului este de 212.015.115 lei, fără TVA (47 mil euro). Suma eligibilă, conform POS Mediu, se ridică la 188.313.589 lei, fără TVA (42 mil euro). Scopul principal al proiectului este realizarea unui sistem integrat de management al deșeurilor care să corespundă legislației europene în vigoare, respectiv colectarea separată și depozitarea în condiții conforme din punct de vedere a protecției mediului.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc! Tudor Limbean, cunoscut ca și Micul Patriot din județul Alba, nu putea lipsi de cel mai mare eveniment dedicat diasporei românești din Belgia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea