// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Deșeurile menajere din Alba Iulia vor fi depozitate, în continuare, în județul Sibiu – Mircea Hava: ”Am prelungit înțelegerea cu cei de acolo, până la finalizarea investiției de la Galda de Jos”

Administrația locală din Alba Iulia a rezolvat, luni, problema ce părea să amenințe municipiul începând cu data de 10 ianuarie, când expira contractul pentru depozitare a deșeurilor, încheiat cu societatea care deține halda de gunoi din localitatea Cristian, județul Sibiu. Potrivit primarului Mircea Hava, înțelegerea a fost prelungită până la finalizarea investiției de la Galda de Jos, respectiv a depozitului de deşeuri, staţiei de sortare și staţiei de tratare mecanică și biologică.

depozit-gunoi-cristian”E datoria noastră, ca administratori, să găsim soluții încă înainte de a apărea problemele. Cam așa stau lucrurile și în ceea ce privește colectarea deșeurilor menajere în Alba Iulia. Și o spun acum pentru că a fost nevoie de o rezolvare și am găsit acea rezolvare acum, nu mâine, nu săptămâna viitoare, nu după ce munții de gunoaie ar fi invadat zone întregi din oraș. Știu că vă sună cunoscut, știu că am mai trecut prin asta și știu și cui ar trebui să-i ”mulțumim” pentru asta. Dar nu ”mulțumirile” și pasarea responsabilității sunt stelele noastre călăuzitoare. Pe scurt: în 10 ianuarie urma să expire contractul pentru depozitarea deșeurilor menajere din Alba Iulia la halda de la Cristian- Sibiu. Nu am așteptat să se facă 10, 11, 17… și am prelungit înțelegerea cu cei de acolo pentru a putea depozita în continuare la ei, până la finalizarea investiției de la Galda de Jos, când lucrurile vor intra în normal și la noi în zonă. Deci nu aveți de ce vă face griji, deșeurile menajere din Alba Iulia vor fi ridicate, în continuare, după programul cunoscut și cu care sunteți deja obișnuiți. Cum și în ce fel acoperim toate perioadele, rămâne în sarcina noastră. Cred că nimeni nu a știut că o zi nu ne am putut deplasa la Sibiu din cauza autostrăzii înzăpezite. Local, nu s-a simțit nicio diferență”, a declarat, luni, primarul Hava.

CITEȘTE ȘI: Deși nici fir de gunoi nu o presează încă Halda (europeană) de gunoi (autohton) de la Galda de Jos a început s-o ia la vale

Reamintim că proiectul “Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Alba”, co-finanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională (POS Mediu) este implementat de Consiliul Județean Alba. Valoarea proiectului este de 212.015.115 lei, fără TVA (47 mil euro). Suma eligibilă, conform POS Mediu, se ridică la 188.313.589 lei, fără TVA (42 mil euro). Scopul principal al proiectului este realizarea unui sistem integrat de management al deșeurilor care să corespundă legislației europene în vigoare, respectiv colectarea separată și depozitarea în condiții conforme din punct de vedere a protecției mediului.

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Răspunsuri la Deșeurile menajere din Alba Iulia vor fi depozitate, în continuare, în județul Sibiu – Mircea Hava: ”Am prelungit înțelegerea cu cei de acolo, până la finalizarea investiției de la Galda de Jos”

  1. Un alegator 09.01.2017 la 15:43

    Va reamintim ca investitia de la groapa de gunoi Galda este finalizata, dar CJ Alba nu a reusit conectarea acesteia la reteaua de electricitate. Totodata nu a fost lansata licitatia pt operare, bineinteles tot din lipsa electricitatii.
    Deci domnule Hava, eu cred ca domnul Dumitrel este singurul responsabil pt situatia creata si pt faptul ca noi cetatenii vom plati transportul pana la halda de la Cristian.

  2. gicu 10.01.2017 la 9:52

    Oare Dumitrel trebuie sa faca conectarea la reteaua de electricitate? Medrea la ce e director? la fabrica de biscuiti? el n-are nicio treaba cu asta?