Ce să faci şi ce să nu faci în ultima zi a anului şi de Revelion
Ultima zi a anului şi petrecerea de Revelion sunt însoţite de câteva tradiţii şi superstiţii respectate cu sfinţenie de cei care nu vor să rişte să aibă un an nereuşit.
În utima zi a anului nu trebuie să aruncăm ceva din casă, nici măcar gunoiul, pentru a nu da afara şi norocul. Regula se aplică şi pe 1 ianuarie şi se extinde şi asupra cheltuielilor.
De asemenea, între Crăciun şi Anul Nou, inclusiv pe 31 decembrie, nu este bine să se tricoteze, să se coasă şi să se spele rufele.
În prag de An Nou este indicat să fie achitate toate datoriile. De asemenea, nu ar trebui să dăm bani cu împrumut şi trebuie să evităm orice ceartă în ultima zi a anului. Pentru a fi plini de energie în anul următor, nu trebuie să dormim în această zi.
O altă superstiţie spune că aduce ghinion dacă agăţi calendarul înainte ca noul an să înceapă. Citește și: Mesaje de anul nou
Superstiţii de Revelion
Este bine să trecem în noul an îmbrăcaţi în haine noi, de preferinţă roşii, şi să avem bani asupra noastră, pentru un an îmbelşugat. Tot semn al belşugului sunt considerate şi masa încărcată şi paharele pline la miezul nopţii.
Nu trebuie să plângem sau să ne comportăm necuviincios în noaptea de Revelion.
Pentru un an bun pe plan sentimental, trebuie să fim alături de persoana iubită la trecerea între ani, iar sărutul este obligatoriu.
Sursa: ziare.com
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
FOTO | Peste 80 de pachete de Crăciun oferite de membrii Consiliului Elevilor Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia, în cadrul proiectului „Dăruind, vei dobândi”
FOTO | Peste 80 de pachete de Crăciun oferite de membrii Consiliului Elevilor Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia, în cadrul proiectului „Dăruind, vei dobândi” Luni, 16 decembrie a.c., un grup de 8 elevi ai Consiliului Elevilor Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia, însoțit de către părintele duhovnic Silviu […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 4 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor
-
Actualitateacum o zi
18 decembrie: Sfântul Daniil Sihastrul, sărbătoare cu cruce albastră în calendarul ortodox. Ce înseamnă și ce nu ai voie să faci