Rămâi conectat

Curier Județean

Ce să faci şi ce să nu faci în ultima zi a anului şi de Revelion

Mădălina Opriș

Publicat

în

anul-nouUltima zi a anului şi petrecerea de Revelion sunt însoţite de câteva tradiţii şi superstiţii respectate cu sfinţenie de cei care nu vor să rişte să aibă un an nereuşit.

În utima zi a anului nu trebuie să aruncăm ceva din casă, nici măcar gunoiul, pentru a nu da afara şi norocul. Regula se aplică şi pe 1 ianuarie şi se extinde şi asupra cheltuielilor.

De asemenea, între Crăciun şi Anul Nou, inclusiv pe 31 decembrie, nu este bine să se tricoteze, să se coasă şi să se spele rufele.
În prag de An Nou este indicat să fie achitate toate datoriile. De asemenea, nu ar trebui să dăm bani cu împrumut şi trebuie să evităm orice ceartă în ultima zi a anului. Pentru a fi plini de energie în anul următor, nu trebuie să dormim în această zi.

O altă superstiţie spune că aduce ghinion dacă agăţi calendarul înainte ca noul an să înceapă. Citește și: Mesaje de anul nou

Superstiţii de Revelion

Este bine să trecem în noul an îmbrăcaţi în haine noi, de preferinţă roşii, şi să avem bani asupra noastră, pentru un an îmbelşugat. Tot semn al belşugului sunt considerate şi masa încărcată şi paharele pline la miezul nopţii.

Nu trebuie să plângem sau să ne comportăm necuviincios în noaptea de Revelion.

Pentru un an bun pe plan sentimental, trebuie să fim alături de persoana iubită la trecerea între ani, iar sărutul este obligatoriu.

Sursa: ziare.com


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea