Ce să faci şi ce să nu faci în ultima zi a anului şi de Revelion

Paul Voicu - Primar 2020

anul-nouUltima zi a anului şi petrecerea de Revelion sunt însoţite de câteva tradiţii şi superstiţii respectate cu sfinţenie de cei care nu vor să rişte să aibă un an nereuşit.

În utima zi a anului nu trebuie să aruncăm ceva din casă, nici măcar gunoiul, pentru a nu da afara şi norocul. Regula se aplică şi pe 1 ianuarie şi se extinde şi asupra cheltuielilor.

De asemenea, între Crăciun şi Anul Nou, inclusiv pe 31 decembrie, nu este bine să se tricoteze, să se coasă şi să se spele rufele.
În prag de An Nou este indicat să fie achitate toate datoriile. De asemenea, nu ar trebui să dăm bani cu împrumut şi trebuie să evităm orice ceartă în ultima zi a anului. Pentru a fi plini de energie în anul următor, nu trebuie să dormim în această zi.

ELIT

O altă superstiţie spune că aduce ghinion dacă agăţi calendarul înainte ca noul an să înceapă. Citește și: Mesaje de anul nou

Superstiţii de Revelion

Mihail David - 2020

Este bine să trecem în noul an îmbrăcaţi în haine noi, de preferinţă roşii, şi să avem bani asupra noastră, pentru un an îmbelşugat. Tot semn al belşugului sunt considerate şi masa încărcată şi paharele pline la miezul nopţii.

Nu trebuie să plângem sau să ne comportăm necuviincios în noaptea de Revelion.

Pentru un an bun pe plan sentimental, trebuie să fim alături de persoana iubită la trecerea între ani, iar sărutul este obligatoriu.

Sursa: ziare.com

Mădălina OPRIȘ

Tel. 0729.399.898
e-mail: stiri@ziarulunirea.ro
e-mail: maddy_opris@yahoo.com

1 comentariu

Gherasim 1 ianuarie 2017 at 22:21

…abureala, si pe fata si pe dos,…sfaturi si ineptii , fara noima si fara folos, …umplem si noi paginile cu oarece,…

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...