LIVE VIDEO: Concert extraordinar de colinde tradiționale românești, la Alba Iulia. Aproape 100 de artiști, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor
Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia a găzduit, duminică seara, un concert extraordinar de colinde, desfășurat în premieră naţională ca număr de interpreţi participanţi, dar şi ca aranjament muzical.
În cadrul concertului au evoluat aproape 100 de artişti, care au adus în faţa publicului albaiulian colinde tradiţionale româneşti într-un aranjament muzical unic, pus în scenă pentru prima dată în ţară.
Cu începere de la ora 18.00, au urcat pe scenă și au adus bucurie și speranță în sufletelor celor peste 500 de albaiulieni prezenți, prin colindul sfânt, Nicolae Furdui Iancu și fiul său Tudor, Mariana Anghel, Muguri de Tezaur si Leontina Fărcaș, Roxana Reche, Cătălin Hașa, Maria Filimon, Floricica Moga, Dorina Narița, Nicolae Tuhuț, grupul de colindători ”Datina” condus de Marinela Baba, grupul de colindători din Ciugud ”Doina Mureșului”, Orchestra de Cameră și Ansamblul folcloric al județului Alba.
Conducerea muzicală şi scrierea întregului aranjament muzical au fost asigurate de profesorul Alexandru Pal.
ziarulunirea.ro a transmis live evenimentul:
„Am vrut să încheiem într-un mod unic acest an plin în evenimente culturale şi am pregătit un concert excepţional de colinde tradiţionale româneşti. Vor aduce vestea curată a Naşterii Domnului artişti de renume într-un aranjament muzical unic, evenimentul fiind cu adevărat o premieră naţională. Ne bucurăm să ne fie aproape 100 de artişti îndrăgiţi, păstrători ai valorilor populare româneşti, ai cântecului şi colindelor noastre tradiţionale” a spus profesorul Alexandru Pal, managerul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba, înainte de spectacol.
Concertul de colinde al Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba a fost precedat de un alt eveniment – Târgul de Crăciun al Meşterilor Populari, care a avut loc în foaierul Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia. La târg au participat meşteri populari din judeţele Alba, Sibiu, Cluj, Maramureş, Hunedoara, Bucureşti, Teleorman şi Mureş.
Cele două evenimente sunt organizate de Consiliul Judeţean Alba şi Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba.
[nggallery id=3177]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri Sărbătoarea de pe 20 decembrie, cunoscută în popor sub denumirea de Ignatul porcilor sau Inătoarea, este închinată Sfântului Ignaţie al Antiohiei şi demonstrează îmbinarea practicilor păgâne cu cele creştine. Sfântul Ignaţie Teoforul, episcop de Antiohia şi martir al Bisericii este unul din […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Curier Județeanacum 9 ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 13 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Actualitateacum 42 de minute
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri