Rămâi conectat

Actualitate

LIVE VIDEO: Concert extraordinar de colinde tradiționale românești, la Alba Iulia. Aproape 100 de artiști, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

spectacol-colinde-alba-iuliaCasa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia a găzduit, duminică seara, un concert extraordinar de colinde, desfășurat în premieră naţională ca număr de interpreţi participanţi, dar şi ca aranjament muzical.

În cadrul concertului au evoluat aproape 100 de artişti, care au adus în faţa publicului albaiulian colinde tradiţionale româneşti într-un aranjament muzical unic, pus în scenă pentru prima dată în ţară.

Cu începere de la ora 18.00, au urcat pe scenă și au adus bucurie și speranță în sufletelor celor peste 500 de albaiulieni prezenți, prin colindul sfânt, Nicolae Furdui Iancu și fiul său Tudor,  Mariana Anghel, Muguri de Tezaur si Leontina Fărcaș, Roxana Reche, Cătălin Hașa, Maria Filimon, Floricica Moga, Dorina Narița, Nicolae Tuhuț,  grupul de colindători ”Datina” condus de Marinela Baba, grupul de colindători din Ciugud ”Doina Mureșului”, Orchestra de Cameră și Ansamblul folcloric al județului Alba.

Conducerea muzicală şi scrierea întregului aranjament muzical au fost asigurate de profesorul Alexandru Pal.

ziarulunirea.ro a transmis live evenimentul:

„Am vrut să încheiem într-un mod unic acest an plin în evenimente culturale şi am pregătit un concert excepţional de colinde tradiţionale româneşti. Vor aduce vestea curată a Naşterii Domnului artişti de renume într-un  aranjament muzical unic, evenimentul fiind cu adevărat o premieră naţională. Ne bucurăm să ne fie aproape 100 de artişti îndrăgiţi, păstrători ai valorilor populare româneşti, ai cântecului şi colindelor noastre tradiţionale” a spus profesorul Alexandru Pal, managerul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba, înainte de spectacol.

Concertul de colinde al Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba a fost precedat de un alt eveniment – Târgul de Crăciun al Meşterilor Populari, care a avut loc în foaierul Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia. La târg au participat meşteri populari din judeţele Alba, Sibiu, Cluj, Maramureş, Hunedoara, Bucureşti, Teleorman şi Mureş.

Cele două evenimente sunt organizate de Consiliul Judeţean Alba şi Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba.

[nggallery id=3177]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea