LIVE VIDEO: Conferință de presă la USR Alba, partidul care a produs surpriza alegerilor parlamentare
USR Alba, partid abia înființat, a reușit să intre în Parlament, ba chiar mai mult să obțină al treilea scor la nivel național în procent de 9% și peste 5% în județul Alba chiar dacă nu au structuri teritoriale la nivel județean.
În cadrul primei conferințe USR de după alegerile din 11 decembrie 2016 membrii partidului se declară mulțumiți de rezultatul obținut, acesta fiind pe măsura aștepărilor și anume 6%. Cele mai bune rezultate pentru USR la nivelul județului Alba s-au înregistrat în Alba Iulia, Sebeș, Șugag și Săsciori.
”Cred că de aici putem începe să construim ceva în județul Alba, mai ales în cele două orașe mari (Alba Iulia și Sebeș), dar și în celelalte, zonele rurale vor fi acoperite puțin mai greu, datorită celorlalte structuri ale partidelor care sunt foarte bine puse la punct acolo, dar cu timpul vom face și acolo sturcturile noastre.(…) Mesajul pe care USR l-a adus s-a adresat în special unui grup țintă care se regăsește în orașele mari și orașele care au o structură a populației mai apropiată de ce avem în orașele mari, universitare: tineri mai mulți, oameni care câștigă ceva mai mult decât media”, a declarat Christian Shuster.
În momentul de față, mai fiind de redistribuit un mandat de deputat în județul Alba, USR este în cărți alături de ALDE, PMP și chiar UDMR. Este greu de apreciat dacă acest loc va fi de la Alba, fiind alte filiale ale USR din țară care au voturi destul de multe și nu au prins încă un loc, așteptând redistribuirile.
Potrivit reprezentanților partidului, USR face un nou tip de politică, care nu s-a mai făcut la noi, lucru care prinde la populație, dovadă și numărul de adeziuni în creștere. Din punct de vedere politic, potrivit lui Schuster ”starea naturală a USR-ului este opoziția. Noi toti suntem opozanți. Am venit dintr-o poziție care este a sociatății civile, pentru noi s-a schimbat acum doar statutul, avem niște reprezentanți în Parlament, ceea ce înseamnă că avem informații mult mai precise, avem acces la informații pe care societatea civilă până acum nu le avea, avem o metodă de apel care până acum birocrația din aparatul legislativ o îngreuna. Acum avem direct parlamentarii noștrii, (…) avem niște pârghii pe care le folosim, protestul în stradă nu mai ajunge pentru atingerea scopurilor noastre.”
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Alin Tomuș, sociolog: Ideea unui guvern minoritar nu face altceva decât să prelungească instabilitatea
Alin Tomuș, sociolog: Ideea unui guvern minoritar nu face altceva decât să prelungească instabilitatea Marcel Ciolacu a anunțat recent că PSD se retrage de la guvernare, pe fondul impasului în negocieri, însă social-democrații sunt dispuși să voteze un guvern de dreapta. Sociologul albaiulian, Alin Tomuș, și-a exprimat opinia referitor la contextul politic actual, afirmând că, […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 4 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor
-
Actualitateacum o zi
18 decembrie: Sfântul Daniil Sihastrul, sărbătoare cu cruce albastră în calendarul ortodox. Ce înseamnă și ce nu ai voie să faci