(P) Gheorghe Bora: ”A sosit momentul să facem o analiză profundă a fiecărui candidat!”
Dragi locuitori ai județului Alba,
Numele meu este Bora Gheorghe, sunt căsătorit, am un copil căsătorit, de profesie sunt inginer, am fost consilier local, viceprimar, primar al Orașului Baia de Arieș, acumulând o experiență administrativă pe care vreau să o valorific și ca deputat al județului Alba candidând din partea Alianței Liberalilor și Democraților, ALDE. Menționez că nu am nici o altă afacere în afară de familie, serviciu și rezolvarea unor probleme în special sociale ale oamenilor, context care-mi permite ca prioritar să pot reprezenta interesele oamenilor dacă voi ajunge deputat.
Problemele cu care se confrunta judetul nostru au fost prezentate de-a lungul campaniei electorale de catre candidati, ele sunt cunoscute, mi le insusesc si eu dar ele trebuie si rezolvate prin implicare totala, transpunerea in legi si alte modalitati specifice activitatii unui deputat. In aceste conditii ma voi referi mai mult, in cele ce urmeaza la ceea ce reprezinta transpunerea omului in om politic pentru a va putea informa, influenta cat mai mult in alegerea corecta a parlamentarului care va reprezinta.
Am asistat in aceasta perioada de campanie electorala, prin diverse mijloace de informare la o abundenta de promisiuni din partea candidatilor la alegerile parlamentare. Prin definitie promisiunea este un angajament, un mod de a garanta ceva, de a se tine de cuvint, o obligatie ancorata la valoarea noastra ca om, iar contextual, politicienii isi iau un angajament, se obliga fata de cetateni, garanteaza prin propria persoana ca se vor tine de cuvint prin spectrul calitatii umane, a caracterului personal.
Dar ce este calitatea umana?
Principala calitate a fiintelor umane este data de studiile care arata ca oamenii sunt predispusi ideii de a-i ajuta pe semenii lor mai mult decat alte primate si ca dezvolta mai putine conflicte cu cei din jurul lor.
Ce este caracterul personal?
Caracterul personal al omului (politic) este dat de anumite trasaturi cum ar fi :
– harnicia prin care omul (politic) investeste timpul si energia pentru a duce la bun sfarsit un angajament, o sarcina incredintata .
– disponibilitatea prin care omul ( politic) situeaza pe un plan secundar propriile proiecte, interese fata de dorintele, obligatiile asumate.
– loialitatea prin care omul (politic) foloseste vremurile grele pentru a onora angajamentele fata de cei care ii reprezinta. Omul politic lanseaza promisiunea pentru a-si atinge un scop (sa devina parlamentar), dar oare cati candidati au calitatea umana, trasaturile de caracter care sa-i recomande ca reprezentanti ai intereselor noastre in Parlamentul Romaniei?
Din nefericire pentru populatie, promisiunile nemasurate si de multe ori disperate au dovedit pana acum un potential imens de a dezamagi oamenii, naruirea sperantei, o amplificare a neincrederii in oamenii politici, promisiunile fiind o cursa in special pentru cei neinformati. Ideal ar fi sa nu promiti ce nu poti face, sa faci ce n-ai promis sa porti ignoranta ca pe un defect, nicidecum ca pe o calitate.
Cum sa nu fii dezamagit, ce incredere poti sa mai ai in parlamentarii care au ignorat referendumul privind reducerea numarului de parlamentari, care si-au votat pensii speciale, care au manifestat nepasare, neimplicare de a aproba amendamentul la legea pensiilor prin modificarea art.65 alin(5) din Legea 263 din 2010 conform caruia persoanele care au locuit cel putin 30 de ani in zonele extractiei si prelucrarii minereurilor neferoase cu continut de cupru, zinc, mangan, pe o raza de 8 km in jurul acestor localitati, beneficiaza de reducerea virstei standard de pensionare cu 2 ani fara penalizare, vitregind astfel zona Baia de Aries, Rosia Montana, Abrud, de beneficiile acestei legi.
Ce speranta sa mai ai pentru viitor cand constienti fiind de importanta infrastructurii in dezvoltarea economico-sociala a zonelor si implicit cresterea nivelului de trai a populatiei, in special a zonei Muntilor Apuseni, prin modernizarea DN74, DN75, extinderea alimentarii cu gaz metan, iar avind in vedere specificul zonei muntilor Apuseni, facilitarea constructiei unei fabrici de colectare si prelucrare a laptelui, fabrici de achizitie si prelucrare a fructelor de padure, a unui abator de animale , constatam ca de multi ani se promite si nu se materializeaza nimic in acest context, acelasi scenariu fiind si in celelalte zone ale judetului unde de regula se identifica problemele, gestionarea si rezolvarea acestora amanindu-se in detrimentul intereselor locuitorilor judetului nostru.
Nu promit nimic, vreau sa fac ce n-am promis, nepromitind nimic. Am capacitatea si experienta necesara in acest sens.
Consider ca a sosit momentul sa facem o analiza profunda a fiecarui candidat prin prisma promisiunilor care le-au facut in trecut, le fac in prezent, avind ca indicatori de evaluare si performanta faptele, calitatea umana, caracterul personal.
Cu stima,
Candidatul ALDE Camera Deputatilor, GHEORGHE BORA
Material publicat la comanda ALDE Alba. Cod unic de identificare ALDE: 11160008
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Publicitate electorală: Alianța PNL-PSD prinde rod și la Alba Iulia, în jurul banilor și domeniului public
Alianța PNL-PSD prinde rod și la Alba Iulia, în jurul banilor și domeniului public PSD și PNL = lovele. E un lucru pe care tot mai mulți oameni îl văd și înțeleg, în ciuda unui teatru ieftin în care cele două partide mimează cearta. PNL și PSD nu doar că guvernează împreună, însă iubirea de […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 5 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii