Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Elevii Colegiului Național ”I. M. Clain” Blaj sărbătoresc Ziua Națională a României

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La 1 decembrie 1918, la Alba Iulia, a avut loc Marea Adunare Naţională, care prin rezoluţia sa a consfinţit unirea Transilvaniei cu Ţara Mamă, România. Actul istoric redactat de Vasile Goldiş, s-a intitulat ,,Declaraţia de autodeterminare naţională” şi făcea referire la cei aproximativ 3.500.000 de români care trăiau în Transilvania, Banat, Crişana şi Maramureş. Acest măreţ act înseamnă recunoaşterea deplină a drepturilor naţionale ale românilor, trăitori în pământurile vechii Dacii.

elevi01În data de 29 noiembrie 2016, la Colegiul Național ,,I. M. Clain” Blaj, director prof. Ioan Tomoiagă, s-au desfășurat activități educative dedicate Unirii Transilvaniei cu România. Printre acestea menționăm simpozionul închinat Zilei Naționale 1 Decembrie 1918, desfășurat în CDI-ul școlii din inițiativa d-nei prof., dir. adj. Rodica Jeican.  La această activitate au participant elevii liceeni care au vizionat o prezentare realizată de marele istoric  Neagu  Djuvara ,,Marea  Unire”.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Acest documentar a fost pus la dispoziție de către doamna bibl. Maria Brad. Au avut loc dezbateri pe această temă susținute de elevii din clasa a XI-a E, îndrumați de doamnele profesoare: Nistor Denisa și Lauran Mihaela. Și elevii din clasa a VI-a, diriginte prof. Părău Gheorghe, au participat la o activitate similară pe tema Unirii de la 1 Decembrie 1918.

Credem că este datoria fiecărui român de a cinsti această zi, de a-și aminti  că este român oriunde s-ar afla, iar în școli sentimentul de mîndrie națională să fie cultivat prin diferite activități școlare și extrașcolare, pentru că generația tânără reprezintă viitorul țării.

Purtător de cuvânt,

Prof. Claudia Oancea-Raica


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO FOTO: Viperele au ieșit din hibernare. Au fost filmate în satul Dealu Lămășoi din Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

VIDEO FOTO: Viperele au ieșit din hibernare. Au fost filmate în satul Dealu Lămășoi din Alba Mai mulți călători au avut o surpriză în timp ce se plimbau prin satul Dealu Lămășoi, de 1 mai. Două vipere le-au ieșit în cale, iar călătorii au imortalizat momentul, filmându-le și făcându-le poze, pe care le-au distribuit pe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea