Rămâi conectat

Ştirea zilei

Ion Dumitrel rămâne unul dintre cei mai săraci președinți de consilii județene din țară. Ce are în conturi și cât a câștigat în 2015 – DECLARAȚIA DE AVERE

Dragoş Suciu

Publicat

în

Ion Dumitrel rămâne, în continuare, unul dintre cei mai săraci președinți de Consilii Județene din țară, cu toate că este unul dintre cei mai longevivi, iar singurul său venit este, potrivit declarației de avere, indemnizația de șef al CJ Alba, care s-a ridicat anul trecut la 56.048 de lei (adică 4.670 lei pe lună).

Ion Dumitrel04Comparându-l cu alți ”baroni” din țară, Ion Dumitrel este sărac și nu are o declarație de avere opulentă, care să stârnească grimase. Acesta nu are terenuri, case de vacanță, spații comerciale, bijuterii scumpe, metale prețioase, obiecte de artă, de cult sau alte bunuri de valoare.

Citește și Băsescu: Dumitrel e un domn de excepție. Poate să-l scutere DNA-ul, nu curge din el niciun leu

Ion Dumitrel are doar un apartament, în suprafață de 68,47 mp, dobândit prin cumpărare în anul 2002, la care coproprietar este și soția lui, Zenaida.

Zenaida Dumitrel este angajată la APA CTTA Alba și a câștigat în 2015 suma de 77.636 de lei (adică 6.486 de lei pe lună).

La capitolul bani puși deoparte, Dumitrel (58 de ani) stă ceva mai bine, semn că a avut și el grijă să agonisească pentru bătrânețe. Acesta are două depozite bancare, la Raiffeisen și BCR, în care ține 35.198 de euro, respectiv 21.896 de lei. Pe un cont curent, deschis la Raiffeisen, el mai are 59.931 de lei.

Ion Dumitrel nu deține niciun bun mobil, însă la serviciu are la dispoziție o Toyota Corolla și un șofer.

Potrivit declarației de avere, președintele Consiliului Județean Alba, nu a dat bani împrumut, nu a primit cadouri, nu are datorii și nu a câștigat din jocuri de noroc. Acesta nu conduce nicio afacere, iar singurul este indemnizația de la consiliu.

Declarația de avere a fost completată în 4 iulie 2016.

Ion Dumitrel s-a născut în 20 martie 1958 la Brabova, județul Dolj, este căsătorit și are un copil. A studiat Facultatea de Mecanică TCM și știe limba rusă. Înainte să fie angrenat în activități politice, Dumitrel a profesat ca și inginer la SC MECANICA Alba Iulia, la UJCM (ATCOM) Alba, PRODCOM SCCA Alba Iulia unde a fost șef de secție. Acesta a mai lucrat la STGN Mediaș, Regionala Arad, sector Alba Iulia.

Dumitrel este membru în mai multe asociații între care: SALUBRIS, AIDA, ”Centrul Transilvaniei”, grupul de acțiune locală ”Pe Mureș și pe Târnave”, grupul de acțiune locală ”Munții Metaliferi, Trascău și Muntele Mare”, ”Centrul de Cultură Augustin Bena”, Asociația de dezvoltare intercomunitară Blaj-Alba. El mai face parte din Adunarea Regiunilor Europene, Adunarea Regiunilor Europene Viticole sau din Asociația Internațională a Regiunilor Francofone. Acestea nu îi aduc beneficii patrimoniale.

El este prim-vicepreședinte al PNL Alba, fiind unul dintre foștii lideri ai PDL din județ.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Carburanți mai scumpi de astăzi: Cât costă benzina și motorina de la 1 iulie în Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Carburanți mai scumpi de astăzi: Cât costă benzina și motorina de la 1 iulie în Alba De astăzi, în plin sezon de vacanțe, intră în vigoare a doua majorare de accize la carburanți, ceea ce va duce face ca prețul benzinei și motorinei să se majoreze cu aproximativ 40 de bani/litru. Scumpirile înseamnă că fiecare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea