VIDEO: ”Zig Zag prin Alba”. Cele mai frumoase locuri din județ, prezentate într-un clip de tip hyperlapse superb de patru minute
Un clip de prezentare a județului Alba, realizat cu ajutorul tehnologiei hyperlapse și postat recent în mediul online, a stârnit admirația internauților, fiind vizualizat în primele 24 de ore de la publicare de peste 10.000 de utilizatori ai rețelei Facebook.
Filmul este realizat de Zig–Zag prin România, o echipă de tineri care a cutreierat județul timp de 38 de zile, și prezintă o incursiune printre cele mai frumoase obiective turistice din Alba.
Hyperlapsul începe cu un răsărit în Cealaltă Capitală a României. Imaginile aeriene ne poartă printre clădirile emblematice din incinta fortificației de tip Vauban: cele două axe spirituale ale Cetății, Catedrala Romano-Catolică și Catedrala în care s-au încoronat Regii României Mari, Ferdinand și Maria, în 1922; Palatul care i-a găzduit pe Principii Transilvaniei, în vremea când Alba Iulia era capitala Transilvaniei (1542-1699), fosta reședință a lui Mihai Viteazul.
În imaginile luate de la înălțime sunt surprinse și alte edificii ale Cetății: Palatul Babilon în care funcționează acum Muzeul Unirii; Sala Unirii, locul unde s-a hotărât si semnat, în 1 decembrie 1918, Actul Unirii Transilvaniei cu România; Muzeul roman „Principia“, Institutul înființat de episcopul savant Ignàc Batthyàny; Palatul Apor, prima construcție civilă barocă din Transilvania.
Echipa Zig Zag a surprins și Porțile Cetății bastionare, elemente importante din imaginea idilică a fortificației Vauban, dar și monumente for public: Obeliscul Horea, Cloșca și Crișan, Custozza, Lossenau.
În imagini este surprins, la ceas de seară, și ceremonialul schimbării Gărzii Cetății, un ritual unic în România.
Filmul dedicat județului Alba se încheie așa cum începe, tot cu o imagine din Cetatea Alba Iulia. De această dată, cu „simfonia lichidă“, fântâna cinetică din Parcul Unirii.
„La ce te gândesti când auzi de judeţul Alba?“, se întreabă tinerii din echipa Zig-Zag. Tot ei ne dau și răspunsul: „Mihai Viteazul? Unirea? Cealaltă capitală? Cetatea Alba Carolina, cea mai mare cetate din România? Vinul alb? Trandafiri? Munții Sureanu? Poiana inimii? Valea Ampoiței? Unt de casă? Sunt atât de multe obiective turistice și arome pe care le poți descoperi în acest spațiu românesc învăluit de impactul conștiinţei colective avide după libertate!“
În hyperlaps-ul intitulat „Zig Zag prin Alba-Inima Unirii Neamului“ sunt prezentate, alături de Cetatea Alba Carolina și alte obiective și locuri pentru care merită să veniți în județul Alba: Cetatea Câlnicului, satul Ampoița si calcarele de pe valea Mică, zona Zlatnei, Cascada Pișoaia și Dealul cu Melci din Țara Moților, Ghețarul de la Scărișoara, Muntele Găina, Blajul, satul Rimetea și Piatra Secuiului, Poarta Raiului, Lacul Oașa, Râpa Rosie, Poiana Inimii, Cheile Runcului, Tăurile de la Roșia Montană etc.
„Am creat acest clip de prezentare ca să te bucuri de frumusețea și diversitatea județului #15 al călătoriei noastre – Hyperlapse Zig Zag prin Alba. Privește-l, lasă-te fermecat și împărtășește-l cu prietenii sau familia!
Acesta este un dar pentru noi, pentru românii de pretutindeni!“, este mesajul transmis de echipa care a cutreierat județul Alba.
Hyperlapsul a fost vizualizat în primele 24 de ore de la publicare de aproape 10.000 de utilizatori ai retelei Facebook și distribuit de alte sute de persoane.
„Frumos oraș (n.a.Alba Iulia), mi-ar plăcea să locuiesc acolo…“, spune unul dintre cei care au comentat clipul.
„Te face să mergi acolo, acest video!“, scrie un alt utilizator al rețelei sociale.
sursa: viziteazaalbaiulia.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
FOTO | Un gest mic pentru o bucurie mare, în Parcul Unirii din Alba Iulia: Vești bune pentru pasionații de șah și vârstnicii dornici de socializare
FOTO | Un gest mic pentru o bucurie mare, în Parcul Unirii din Alba Iulia: Vești bune pentru pasionații de șah și vârstnicii dornici de socializare În cursul zilei de vineri, 22 noiembrie 2024, mai mulți muncitori și-au pus la treabă iscusința, priceperea și îndemânarea cu scopul de a oferi pasionaților de șah din municipiul […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 5 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii